Kristian Thulesen Dahl lander topjob i Aalborg

Den tidligere formand for Dansk Folkeparti bliver ny direktør i Aalborg Havn, Port of Aalborg.

Spekulationerne har været mange, siden Kristian Thulesen Dahl meldte sig ud af Dansk Folkeparti. Hvad skulle være næste skridt for den garvede politiker?

Nu er svaret kommet. Kristian Thulesen Dahl rykker til Aalborg, hvor han har fået et topjob som direktør for Aalborg Havn, Port of Aalborg.

- De fleste kender ham som en markant politiker, men vi ser ham først og fremmest som en erfaren leder, forhandler og strateg. Det er disse kompetencer, vi har brug for i Port of Aalborg, og det glæder os, at vi nu er nået frem til en aftale, siger bestyrelsesformand Lasse Frimand Jensen.

Det er et enigt ansættelsesudvalg, der har valgt den tidligere formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl til posten som ny administrerende direktør.

Fra politiker til erhvervsliv

  • Kristian Thulesen Dahl begyndte sin politiske karriere i Fremskridtspartiet, for hvem han blev valgt ind i Folketinget i 1994.
  • Siden 1994 og frem til nu har han siddet i Folketinget uafbrudt.
  • I oktober 1995 stiftede han sammen med blandt andre Pia Kjærsgaard det politiske parti Dansk Folkeparti.
  • Fra perioden 2012 til januar 2022 var han formand for Dansk Folkeparti.
  • I slutningen af juni 2022 meldte han sig ud af Dansk Folkeparti.
  • Han har siden 1998 været medlem af Nationalbankens Repræsentantskab og var frem til 2021 også medlem af Nationalbankens bestyrelse.

Jobskiftet kommer blot to dage efter, at den mangeårige partiformand forlod Dansk Folkeparti. Han blev det 11. medlem, der siden formandsskiftet i januar har meldt sig ud af partiet.

- Mit ønske om at forlade dansk politik er vokset de senere år. Jeg har prøvet rigtig meget i politik, og nu vil jeg gerne bruge mine kompetencer i erhvervslivet. Direktørstillingen hos Port of Aalborg er en ønskestilling for mig, da jeg her sammen med dygtige og kompetente medarbejdere kan arbejde med at skabe vækst og nye arbejdspladser. Jeg er utrolig glad for, at jeg har fået denne mulighed og dermed den fremtid, der nu tegner sig for mig. 

Kristian Thulesen Dahl starter i sit nye job i Aalborg den 1. august 2022 og kan dermed være med til at repræsentere Port of Aalborg til det stort anlagte Tall Ships Race, der finder sted på Aalborg havn fra 4. til 7. august 2022. 


Seneste nyt

fra Nordjylland