Foto: Søren Broust Hansen

Foto: Søren Broust Hansen

00:29

1 af 3

Se video: Mejetærsker udbrændt ved Klarup

Brandvæsenet rykkede ud til to brande, der dog viste sig kun at være én.

En mejetærsker er fredag eftermiddag udbrændt på en mark ved Rondrupvej ved Klarup. Den kraftige røgudvikling fra de tunge gummidæk drev imidlertid ind over en skov med en spejderhytte, og det fik beboere i området til at tro, at hytten var brudt i brand.

- Derfor rykkede vi ud med fem køretøjer, fordi vi fik anmeldt to brande. Men det viste sig altså kun at være en, i en mejetærsker, siger indsatsleder ved Beredskabet, Søren Korsgaard.

Ilden er sandsynligvis opstået på grund af mekanisk varme i nogle af mejetærskerens lejere, som så har antændt korn og halm, der har fået fat i mejetærskerens olie og brændstof.

- Det går ret hurtigt med sådan en antændelsesproces, men føreren af mejetærskeren nåede ud i tide og forsøgte at stoppe ilden med en skumslukker, men det er svært at slukke sådan noget, så han ringede efter os, siger Søren Korsgaard.

Heldigvis var marken rundt om mejetærskeren allerede høstet, så ilden ikke bredte sig til tørre strå. Mejetærskeren stod dog ikke til at redde, og der er stadig to biler med fire mand på stedet, som er i gang med efterslukning.

Indsatslederen betegner branden som et hændeligt uheld.

- Det kan ske på den her tid af året. Man bør holde øje med sin mejetærsker og lade den køle ned engang imellem og holde den ren. Men landmændene er selvfølgelig nødt til at høste, når de kan, og så bliver de her maskiner presset til det yderste, siger Søren Korsgaard.