Sejr i første finale: Aalborg Håndbold er et stort skridt nærmere DM-guldet

I en underholdende første finalekamp mod Bjerringbro-Silkeborg vandt Aalborg Håndbold hjemme i Jutlander Bank Arena med 37-34.

Efter en dramatisk dag, hvor det stod klart, at Aalborg Håndbolds cheftræner, Stefan Madsen, missede første DM-finale, da han er gået i isolation, efter han har været i nær kontakt med en person, der er smittet med coronavirus, sikrede Aalborg Håndbold sig en sejr mod Bjerringbro-Silkeborg på 37-34

I stedet for Stefan Madsen var assistenttræner Arnór Atlason på sidelinjen i Jutlander Bank Arena, hvor de knap 3000 tilskuere gav en flot kulisse om kampen.

Se interview med Arnór Atlason:

Første halvleg blev en tæt affære, som endte 17-17. I begyndelsen af halvlegen kom Bjerringbro-Silkeborg bedst fra start, men føringen blev aldrig på mere end et par mål.

Aalborg Håndbold har faktisk to gange i denne sæson tabt til netop gæsterne fra Bjerringbro-Silkeborg, og Aalborg blev kun holdt inde i kampen takket været Buster Juul, som er stensikker på straffekast.

Først efter 18 minutters spil fik Aalborg Håndbold kontakt med gæsterne. Nikolaj Læsø blev sendt på banen, og i første forsøg bankede han bolden i mål til udligning 10-10, og så var Læsø i gang med tre hurtige scoringer.

Med fem minutter igen kom Aalborg for første gang foran ved stillingen 14-13, og taget var ved at lette i Jutlander Bank Arena, da Buster Juul scorede for fjerde gang sikkert på straffekast.

De to hold fulgtes ad resten af halvlegen, som endte 17-17.

Se interview med Henrik Møllgaard:

I anden halvleg fik Aalborg Håndbold en forrygende start, og efter seks minutter var hjemmeholdet foran med 24-20, ikke mindst fordi Mikael Aggefors i Aalborg-målet stod for nogle flotte redninger.

Og Aalborg Håndbold trak yderligere fra med Buster Juul, der fortsat var sikker på straffekast, og Aggefors en solid sidste skanse.

Midt i anden halvleg  var stillingen 29-25 til Aalborg Håndbold, men gæsterne kom mere med i spillet, og afstanden mellem de to hold svingede på en tre-fire scoringer i Aalborg Håndbolds favør i en jævnbyrdig periode.

Se interview med Mark Strandgaard:

Med fem minutter igen scorede Buster Juul på straffe til 35-30 - og det var hans syvende straffekastscoring ud af syv mulige.

De sidste minutter af kampen blev en rodet affære, men der var aldrig tvivl om, at Aalborg Håndbold ville sikre sig sejren.

Holdet kan sikre sig DM-guldet ved at spille uafgjort i returkampen, der spilles på tirsdag i Jysk Arena i Silkeborg.