Sejr og nederlag til nordjyske hockey-hold

Aalborg Pirates fastholder trods nederlag førstepladsen mens Frederikshavn White Hawks har konsolideret sig som tophold.

Fredag aften bød på både sejr og nederlag for de to nordjyske ishockey-hold, der begge var i aktion på udebane.

Metalligaens tophold gennem hele sæsonen Aalborg Pirates har været inde i en ustabil periode og forspringet på førstepladsen, der for modstanderne virkede uoverkommeligt, er skrumpet betragteligt ind.

Fredag lykkedes det da heller ikke for piraterne at genvinde noget af det tabte terræn, da Herning Blue Fox tog imod.

Kampen endte sikkert 4-2 til Herning og de to hold har nu vundet to oprør hver i den indbyrdes duel. Herning åbnede kampen efter kun fire minutters spil. Her scorede Patrick Madsen, der ellers kun er noteret for syv point, til 1-0. En stilling, der holdt perioden ud.

Piraterne kom igen i 2. periode og efter seks minutters spil i perioden var nordjyderne foran 2-1 på mål af Peter Quennsville og Henry Hardarson.

Kort tid efter fik Herning udlignet og i starten af 3. periode bragte hjemmeholdet sig igen foran inden Blue Fox-veteran Daniel Nielsen lukkede kampen med sin scoring til 4-2.

Anderledes positivt endte kampen for Frederikshavn White Hawks, der mødte SønderjyskE på udebane. Og de 2537 tilskuere behøvede faktisk kun se den halve kamp før holdene var kommet fre til slutresultatet 1-3.

White Hawks' Colin Vock åbnede kampen efter 16 minutters spil, så 0-1 blev stillingen efter 1. periode. Den lavede hjemmeholdets Thomas Spelling om på efter kun et minuts spil i 2. periode, men White Hawks ville det anderledes, så på godt to minutter efter 26 minuttes spil scorede Nick Olsen og Joachim Linnet til 1-3 til nordjyderne.

Resten af kampen endte målløs og White Hawks kunne derfor sætte tre point ind på kontoen. Dermed har de 61 point og seks point ned til SønderjyskE på fjerdepladsen i Metalligaen.

Aalborg Pirates har 71 point og ligeledes seks point ned til nærmeste forfølger - Odense Bulldogs.