00:46

Sejrsrus: Pirates' pokalmestre festede i Gaden

Aalborg Pirates fejrede sin første pokalsejr i klubbens historie med en tur i Jomfru Ane Gade.

Nu er det jo ikke hver dag, at Aalborg Pirates sådan går hen og vinder en pokalfinale. Faktisk er det første gang i klubbens historie, at det er sket - men skete, det gjorde det altså lørdag aften i Herning, hvor piraterne slog Rungsted med 5-2.

Det rammer os alle sammen dybt. Vi har kæmpet enormt for det her i mange år.

Thomas Bjuring, direktør i Aalborg Pirates

Det resulterede i både kåde kast med stave og hjelme, og for administrerende direktør i Aalborg Pirates, Thomas Bjuring, resulterede det også i decideret gråd.

- Jamen, der er ikke noget... Der skal ikke... Det er klart, at det er voldsomt, og det rammer os alle sammen dybt. Vi har kæmpet enormt for det her i mange år, og der er mange, der har en andel i det her. Og når det så endelig lykkes, så kan det mærkes dybt inde i hjertet, sagde Thomas Bjuring til TV2 Nord lørdag aften fra isarenaen.

Næsten på hjemmebane

1000 Pirates-fans havde taget turen til Herning for at heppe på holdet, og det fik det næsten til at føles som at spille på hjemmebane for mændene på banen.

- Det er fantastisk, at der er kommet så mange med for at støtte os. Det sætter vi stor pris på, og det kan tydeligt mærkes. Det kan helt sikkert mærkes, sagde Mikkel Højbjerg.

Og festen var langt fra slut, da pokalen var overrakt i Herning. Efter busturen hjem til Aalborg ramte spillerne nemlig Jomfru Ane Gade, og på Heidi's Bier Bar fik festen alt, hvad den kunne trække. 

Læs også Se jubelbillederne: Aalborg Pirates kæmper sig til pokalsejr