Seneste nyt

fra Nordjylland

Seks kilo amfetamin, et halvt kilo kokain - og meget mere! Politi, toldstyrelse og kurerfirma afslører vild narkosmuling

Et tæt samarbejde mellem Nordjyllands Politi, Toldstyrelsen og kurertjenesten GLS har afsløret en sag om omfattende narkokriminalitet, der nu skal for retten.

Det er to mænd på henholdsvis 37 og 47 år, der er tiltalt i sagen. 

Sagen handler om smugling af flere kilo hård narko. Det drejer sig blandt andet om 60,1 kilo hash, der ifølge anklageskriftet er indført fra Spanien. 

Derudover havde de to mænd forsøgt at få fat i knap et halvt kilo kokain, samt godt 6 kilo amfetamin.

- Vi har at gøre med smugling af flere kilo hård narkotika, som var blevet skjult i pakker. Efterforskningen har været omfangsrig og vi ser med stor alvor på sagen, siger specialanklager ved anklagemyndigheden, Kim Kristensen.

Forud for 26. oktober 2022 blev en pakke med stofferne sendt fra Holland til Danmark, hvor politiet beslaglagde narkotikaen, og herefter lod pakken blive leveret.

Skjult i batterier 

Den ene af de to mænd fragtede herefter pakken fra en virksomhed i Nørresundby til Aalborg, hvor narkoen skulle håndteres med henblik på videresalg.

Derudover er den ene af mændene tiltalt for at forsøge at anskaffe sig godt 0,6 kilo kokain, der blev skjult indeni et batteri i en forsendelse fra Tyskland.

Begge mænd blev anholdt i Aalborg, og de er tiltalt efter straffelovens § 191, og de har begge været varetægtsfængslet i sagen siden den 25. november 2022.

Sagen skal for Retten i Aalborg den 1. og 22. september samt den 26. og 27. oktober 2023.