LIGE NU:

Siemens-ansatte skal have erstatning

Siemens skal betale i alt næsten 900.000 kroner i erstatning til tre ansatte.

Retten i Aalborg har torsdag afsagt dom i en sag hvor tre ansatte ved Siemens Wind Power i Aalborg krævede erstatning af virksomheden, fordi de er af den overbevinsning, at det er arbejdet med epoxy og isocyanater, der har gjort dem syge.

Den udlægning er Retten i Aalborg enige med de ansatte i, og Siemens skal derfor betale i alt 897.403,72 kroner i erstatning - og sagens omkostninger.

De tre ansatte, der siden 2004, 2005 og 2008 har været ansat i Siemens' afdeling for formbyg, har i retten forklaret, at de arbejdede med epoxy og isocyanater under forhold, der ikke levede op til arbejdsmiljølovgivningens regler om værnemidler. 

Som eksempel kan nævnes at det i retten blev forklaret at de dragter de ansatte var iført, når de arbejdede med epoxy, var fyldt med stoffet efter cirka en halv times arbejde og at stoffet kunne trænge ind på kroppen omkring maven og ved knæ og albuer. Medarbejderne klagede i slutningen af 2009 og i begyndelsen af 2010 over den korte gennemtrængningstid ved den hvide dragt, og i 2011 blev dragterne så skiftet ud. I dette tilfælde fandt Retten i Aalborg at de hvide dragter ikke var tilstrækkeligt værn mod den skadelige epoxy.

De ansatte, der altså også har krævet erstatning efter arbejdet med isocyanater, har fået astmasymptomer og eksem.