LIGE NU:

Sigtet for at lægge tricktyve på Facebook

Ejere af grillbar blev snydt af tricktyve og lagde billederne af tyvene på Facebook. Nu er de sigtet for overtrædelse af persondataloven.

Ejerne af en grillbar i Gistrup kan nu formentlig se frem til en bøde, fordi de i februar lagde en video på Facebook med en gruppe udenlandske tricktyve.

TV2 Nord har tidligere fortalt om sagen, som Nordjyllands Politi dengang ikke havde ressourcer til at efterforske. Grillbarejerne tilbød dengang politiet videoen fra et overvågningskamera, hvor man tydeligt kan se, hvordan en gruppe kvinder franarrer en ansat en femhundredekroneseddel. I frustration valgte grillbarejerne selv at lægge billederne ud på nettet. De er nu sigtet for at overtræde persondataloven.

-Jeg er dybt frustreret over, at vi igen bliver berøvet. Vi får sikkert en bøde af det politi, som jeg havde forventet skulle beskytte os, siger Torben Gøttler.

Da tricktyvene slog til mod familien Gøttlers grillbar i Lundby Krat ved Gistrup, fik de at vide, at politiet ikke prioriterede sagen.  Derfor er de rystede over, at de nu skal behandles som lovovertrædere. Karina Gøttler, der ejer to grillbarer med sin mand Torben, siger:

-Jeg er både vred og føler mig dybt krænket, fordi det er mig, der er blevet stjålet fra. Der er noget helt galt med systemet her, siger Karina Gøttler.

Morten Marinus (Dansk Folkeparti) forstår godt, at familien Gøttler føler sig uretfærdigt behandlet.

- Det er helt hen i vejret at borgere, som anmelder en, får at vide, at man ikke har ressourcer til at opklare den. Når de så forsøger at hjælpe, får de selv en sag på halsen, siger Morten Marinus.

Den nordjyske politiker vil nu gå til justitsministeren i sagen og opfordrer til, at politiet udviser konduite.

-Jeg er godt klar over, at persondataloven formelt set er overtrådt ved at lægge de overvågningsbilleder på nettet, men politiet burde se gennem fingre med det og se at få opklaret sagen med tricktyvene i stedet for, siger Morten Marinus.

Nordjyllands Politi har ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen.

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden