Silkeborg IF slår AaB og snupper tredjepladsen

AaB spillede sig mandag aften af tredjepladsen, da de tabte til Silkeborg IF i Superligaen.

AaB fik ørerne i maskinen i det midtjyske, da de blev smidt af den bronzegivende tredjeplads af et tændt Silkeborg-mandskab.

Nordjyderne tabte inden aftenens kamp senest til netop Silkeborg IF, så der var lagt op til revanche i aftenens direkte duel om tredjepladsen. Silkeborg var derimod inde i en god stime med sejre i de seneste fire kampe.

AaB's Rasmus Thelander nåede ikke at blive klar til aftenens kamp, og der var derfor for første gang blevet plads til islændingen Gudmundur Thorarinsson i startopstillingen efter hans skifte fra amerikanske New York City FC.

Det var en skuffet Louka Prip, Mogens Jørgensen mødte, efter aftenens opgør.

Kanonstart for værterne

Efter blot et enkelt minut bringer Silkeborg IF sig foran 1-0. Mark Brink sender bolden mod Lukas Engel, der resolut sparker Silkeborg i front. Målet tjekkes igennem for offside, men hjemmeholdet slipper med skrækken.

AaB kæmper sig herefter stille og roligt tilbage i kampen, men efter 14 minutter er Anders Hagelskjær ved at sende bolden i eget net. Det ender dog med et hjørnespark til midtjyderne.

Kampen bølgede herefter frem og tilbage da Lukas Andersen efter 25 minutter løb mod baglinjen, hvor han sendte et indlæg ind i fødderne på Milan Makaric midt i feltet. Han stod med ryggen mod målet, men lagde bolden ud til AaB's topscorer Louka Prip, der slaskede bolden ind bag tidligere AaB-målmand, Nicolai Larsen. 1-1.

Glæden varede ikke længe, for efter 32 minutter kiksede målscorer Louka Prip en clearing i eget felt, og bolden røg direkte i fødderne på en helt fri Lukas Engel, der endnu en gang kunne sende bolden i mål og dermed bringe Silkeborg foran igen.

Med knap et minut tilbage af første halvleg gjorde Louka Prip skaden god igen, da han tørt sendte bolden i mål til 2-2. Igen er det Milan Makaric, der assisterer, efter en bolderobring højt på banen af Iver Fossum.

Træner Lars Friis taler ærligt om kampen her.

Sikker sejr

Silkeborg startede nærmest anden halvleg på samme måde som første. Fem minutter skulle der gå, før Nicolai Vallys kunne bringe Silkeborg foran for tredje gang i kampen.

Silkeborg fortsatte herefter med at have overtaget på kampen, og Aab foretog en dobbeltudskiftning med mere end 30 minutter tilbage - der skulle ske noget. Milan Makaric og Kasper Kusk gik ud, Kasper Høgh og Oliver Ross kom ind.

Efter 67 minutter hiver Malthe Højholt i Robert Gojanis trøje, og det medfører et gult kort fra aftenens dommer, Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Kort efter bliver det endnu værre for nordjyderne. Tobias Salquist bringer Silkeborg foran med 2 mål efter et frispark højt på banen.

AaB presser midtjyderne højt på banen til slut i kampen, men der kommer ikke mere ud af kampen. Silkeborg IF vinder 4-2 og har dermed slået AaB både ude og hjemme.

AaB fortsætter de dårlige takter og bytter plads med Silkeborg IF i tabellen. Randers FC er kun to point efter AaB, så nordjyderne skal kæmpe i sæsonens sidste fire kampe for at holde sig i den sjove ende af mesterskabsslutspillet.

Næste kamp for det nordjyske mandskab er på søndag, hvor ulvene fra midtjylland gæster Aalborg Portland Park.