LIGE NU:

Skærpede coronarestriktioner: Opsynsmænd i Kvickly sørger for sikker indkøb

Onsdag trådte skærpede coronarestriktioner i kraft, og det har betydning for dagligvarehandlen i Danmark. I Kvickly Vestbyen i Aalborg har man opsynspersonale, der hjælper kunder med at handle sikkert.

Det ligner en helt almindelig dag i Kvickly Vestbyen i Aalborg. Keld Mark Jensen er ved at fylde op på hylderne i frugt og grønt-afdelingen, hvor han er leder. 

Mens hans kollegaer går rundt i hvide skjorter, har han en skriggul vest på. Bag på vesten står der 'Opsynsperson'.

Foruden sine almindelig arbejdsopgaver er han nemlig også den, der guider og vejleder kunderne i butikken om, hvordan man kan handle mere coronasikkert.

- Jeg synes, langt de fleste kunder er gode til at holde afstand og tage hensyn. Men hvis der kommer en stor gruppe ind i butikken på én gang, siger vi til dem, at de gerne skal sprede sig så hurtigt som muligt, siger han.

quote - Vi står formentlig i den værste situation, vi har været i i pandemien endnu,

Henrik Nielsen, professor og overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital

Skærpede restriktioner

Og det er nu endnu vigtigere end før. I går meddelte Mette Frederiksen på et pressemøde, at de allerede eksisterende coronarestriktioner blev skærpet. 

Det sker for at sikre sig mod en mere smitsom coronamutation, der stammer fra Storbritannien.

Afstandskravet blev hævet til to meter, og forsamlingsforbuddet blev sænket til fem personer. Restriktionerne skal sikre, at sundhedsvæsenet kan følge med. 

I Region Hovedstaden og Region Sjælland er man tæt på at nå en spidsbelastning af behandlingskapaciteten, og det skal så vidt muligt undgås.

På et pressemøde i Statsministeriet meddelte Mette Frederiksen, at coronarestriktionerne fra onsdag blev skærpet.
På et pressemøde i Statsministeriet meddelte Mette Frederiksen, at coronarestriktionerne fra onsdag blev skærpet.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I Nordjylland er der onsdag 67 indlagte med Covid-19. 10 af dem ligger på intensiv, og fem får hjælp til at trække vejret med en respirator. 

Og selvom det ikke lyder af mange, så kan det gå hurtigt den forkerte vej. 

- Der er mange, der ikke er blevet smittet eller vaccineret, så det kan godt blive slemt endnu, siger Henrik Nielsen. Han er professor og overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital. 

- Vi står formentlig i den værste situation, vi har været i i pandemien endnu, siger han.

Forståelse fra nordjyderne

Derfor er man også glade for opsynspersonalet i Kvickly Vestbyen. Det fortæller varehuschef Tommy Vestergaard til TV2 Nord.

- De er ikke politimænd, de er butiksmænd, som guider og vejleder kunderne. Kunderne har taget godt imod dem, og personalet er også glad for det, så vi har kun gode erfaringer med det.

Ifølge Keld Mark Jensen har kunderne taget god imod intiativet med opsynspersonale i butikken. 

- Der har været nogle enkelte episoder, men i det store hele virker det til, at kunderne er glade for, at vi tager det seriøst, siger han. 

I Kvickly forventer man, at antallet af kunder, der maksimalt må være i butikken på samme tid, vil blive sat ned. Og skulle det ske, er man også klar til det.

- Vores kunder handler som regel en halv time ad gangen, så vi kan godt holde os under grænsen.