Togtrafikken blev mandag morgen ramt af et skinnebrud syd for Aalborg. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Skinnebrud ved Ellidshøj: Færre tog mandag morgen

Mandag morgen begyndte med forsinkelse for togpendlere på strækningen syd for Aalborg, da en skinne knækkede ved Ellidshøj.

Det kørte ikke ligefrem på skinner for de togpendlere, der mandag morgen skulle tilbagelægge strækningen mellem Skørping og Aalborg. Lidt før klokken 7 skete der et skinnebrud ved Ellidshøj, der betød, at togtrafikken blev noget mere besværet.

Der blev straks sendt mandskab af sted for at få repareret skinnebruddet, men det vil påvirke togtrafikken indtil tidligst klokken 9.30, fortæller Banedanmark.

Mens skinnebruddet bliver repareret er der nemlig kun ét spor, der kan bruges, og derfor vil alle lyntog og regionaltog være aflyst indtil klokken 9.30. Intercitytog kører som normalt, og derfor vil passagererne kunne stå af og på ved alle stationer. Men der er altså lidt færre togafgange at vælge imellem.

Et skinnebrud er - som navnet siger det - ganske enkelt et brud på skinnen. Det sker oftest om vinteren, hvor skinnerne kan trække sig sammen, hvis det bliver meget koldt. Det kan altså forårsage revner i skinnerne, og til sidst kan de helt knække.

Banedanmark forsøger dog altid at komme skinnebrud i forkøbet ved at reparere mindre revner, inden skinnen knækker helt over. Derfor køres der hvert forår med særlige tog, der ved hjælp af forskellige målemetoder kan afsløre, om der er revner i skinnernes overflade eller skinnernes indre.