00:58

Skole sløjfer undervisning

Den almindelig tavleundervisning er i denne uge slettet på Sofiendalskolen i Aalborg. I stedet skal eleverne bruge ugen på at udsmykke skolen.

Kunst, genanvendelse og samarbejde er i denne uge på skemaet på Sofiendalskolen i Aalborg, hvor de har slettet den almindelige undervisning hele ugen. 

Eleverne på alle klassetrin har nemlig temauge, og i år er det æstetik, der er rammen. Skolen skal udsmykkes både indvendig og udvendig. Derigennem skal eleverne lære at tage ansvar for deres nærmiljø og deres omgivelser. 

- Eleverne skal være med til at pynte skolen, fordi vi synes, det er vigtigt, at eleverne har været med til at forskønne skolen på den her måde. Derudover er der meget fokus på de faglige og boglig fag i hverdagen, så derfor synes vi, det er vigtigt, at have meget fokus på det her indimellem, siger lærer på Sofiendalskolen, Lena Dalsgaard.

Hun er lærer for 4. årgang. I løbet af ugen bygger de blandt andet bænke af genbrugsmateriale.

- Elever på 4. årgang roterer i forskellige værksteder. På et værksted lærer man en masse om matematik, hvor de lærer at måle op, og afmåle nogle træstykker i forhold til at lave de her bænke, så der er også noget fagfagligt i det, men på en anden måde, siger Lena Dalsgaard.

På torsdag rundes ugen af med fernisering og skolefest.