arkiv Foto: Ida Marie Odgaard, Scanpix

00:29

Fire elever har anmeldt medarbejderen

1 af 2

Skoleansat sigtet for blufærdighedskrænkelse mod elever på nordjysk skole

En 40-årig mand er sigtet for blufærdighedskrænkelse af fire elever på en skole i Svenstrup.

En medarbejder på Lyngbjerggårdskolen i Svenstrup er blevet suspenderet fra sit job, og er blevet sendt hjem indtil videre. Politiet har sigtet den 40-årige mand for blufærdighedskrænkelse mod fire af skolens elever.

Nordjyllands Politi efterforsker nu sagen.

- Jeg kan godt bekræfte, at vi har en sag mod en ansat fra skolen om blufærdighedskrænkelse. Vi har modtaget anmeldelser fra fire personer, der alle sammen er elever på skolen, siger Carsten Straszek, der er politikommissær ved afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Nordjyllands Politi i Aalborg.

Den 40-årige mand blev anholdt den 4. september, efter politiet modtog den første anmeldelse om blufærdighedskrænkelse.

Det er ikke rart for os, men vi anstrenger os utroligt meget for at behandle sagen så professionelt som muligt. Vi har gode samarbejdspartnere inde over sagen, og vi føler, at vi har kontrol over forløbet

Dorthe Svenstrup, skoleleder på Lyngbjerggårdskolen 

 Forældrene til børnene på skolen er blevet orienteret om sagen. Det fortæller skolelederen.

- Jeg kan bekræfte, at en medarbejder er suspenderet. Han blev suspenderet lige så snart, vi blev gjort opmærksom på, at der var noget, der skulle undersøges. Det vil sige samme dag, siger skoleleder på Lyngbjerggårdskolen Dorthe Svenstrup til TV2 Nord.

Skolen er en friskole i Aalborg med 205 elever fra børnehaveklasse - 9. klasse.

- Det er ikke rart for os, men vi anstrenger os utroligt meget for at behandle sagen så professionelt som muligt. Vi har gode samarbejdspartnere inde over sagen, og vi føler, at vi har kontrol over forløbet. Det ligger os meget på sinde at gøre det så fair og godt som muligt, siger skolelederen Dorthe Svenstrup, der ikke vil sige mere om sagen på grund af tavshedspligt.

Nordjyllands Politi oplyser, at den 40-årige mands bopæl er blevet ransaget. Han blev efter anholdelsen løsladt igen, og skal afhøres på et senere tidspunkt.

Af hensyn til efterforskningen kan politikommissær Carsten Straszek ikke komme nærmere ind på sagen, men kan ikke afvise, at der kommer flere forhold mod manden.

00:29

Fire elever har anmeldt medarbejderen

Luk video