01:10

Skoleelever: Papkasserekorden skal slås

Eleverne på sjette årgang på Gistrup Skole slog onsdag rekorder på stribe.

Sommeren - og den flotte sensommer - er en saga blot og oktoberkulden indhylder Nordjylland både tidligt og sent. Og har man så lyst til at opholde sig i en paphytte i 39 timer?

Måske ikke, men hvis man kan komme i børnenes rekordbog ved at gøre det, stiger motivationen en del. Sådan oplever fem piger fra 6. klasse på Gistrup Skole det i hvert fald. De trådte ind i deres hjemmeslavede paphytte tirsdag klokken 17.00 og hvis alt går efter planen kommer de først ud torsdag klokken 08.00 - en oplevelse og en rekord rigere.

- Vi tænkte at det var en meget udfordrende, men også meget sjov og hyggelig rekord, fortæller Matilde, der er den ene af de fem piger, der har overnattet i det skrøbelige hus og gør det igen natten til torsdag.

Indtil torsdag morgen er rekorden for at opholde sig en en paphytte på 24 timer, men når den bliver slået, sker det med eftertrykkelige 15 timer.

- Der er mange, der har tvivlet på, om vi kunne gøre det, fordi der bliver såkoldt, men vi har ikke tænkt os at give op, siger Matilde.

Det var hele sjette årgang på Gistrup Skole, der onsdag knoklede for at sætte rekorder og komme i Børnenes Rekordbog. En af de andre rekorder, der nu tilfalder Gistrup Skoles dygtige elever er rekorden for den højeste kage. Den rekord blev slået med fem centimeter da Mathilde og Mette fra 6. årgang på Gistrup skole lavede denne 35 centimtere høje kage.

 

  Foto: Privatfoto