LIGE NU:

Skoleelever vil spare på vandet med egen opfindelse

Fire piger fra 6. klasse foreslår, at man bruger vand fra bruser og håndvask til toiletskyl.

Kedelhallen i Nordkraft i Aalborg har de seneste to dage summet af liv. 500 skoleelever fra otte skoler i Aalborg Kommune har fremlagt projekter i en delfinale i den såkaldte Edison-konkurrence, som den statsstøttede Entreprenørfonden står bag.

Gruppe 13 består af Signe, Isabella, Amy og Sofie fra 6. A på Sofiendalskolen. De har opfundet et vandsparesystem, som de præsenterer for dommeren, som også er Aalborg Kommunes skoledirektør.

- Når du bruger vand fra din vandhane eller bruseren, så ryger det igennem nogen rør og ned til toilettet. Vi synes ikke, det giver så meget mening at bruge rent vand i toilettet, forklarer Sofie Overgaard, og viser dommeren nogle modeller.

Pigerne har tænkt på, at hår og andre rester fra håndvask og bruser skal opfanges af et filter. I modellen er det små stykker sugerør, der stoppes.

- Det er meget vigtigt at spare på vandet, for der bliver mindre og mindre af det, mener Sofie Overgaard.

Pigerne har arbejdet med projektet i en uge. Ud over to modeller, er der plancher og en en film, som de selv har produceret.

- Jeg er dybt fascineret af det, de har kunnet finde ud af her. Det er et fantastisk produkt. De har tænkt hele vejen igennem, og jeg er helt tryg ved fremtiden, når vi har sådan nogle unge mennesker i Aalborg, siger skoledirektør Martin Christensen.

Pigerne fik en flot andenplads.