Foto: Stefan Kjærgaard

00:50

Elever fra Sofiendalskole vinder app-konkurrence i forbindelse med DM i Skills

1 af 2

Skoleklasse vandt 10.000 i Skills-konkurrence

8.H på Sofiendalskolen i Aalborg blev torsdag overrakt 10.000, som de har vundet i en stor konkurrence om erhvervsuddannelserne.

Det blev 8.H på Sofiendalskolen i Aalborg, der løb med førstepræmien i en stor konkurrence, som næsten alle nordjyske ottendeklasser har deltaget i. Torsdag blev klassen overrakt en præmiecheck på 10.000 kroner.

- De har vundet med 200 point ned til nummer to, så det er ganske overbevisende. Det er et meget flot resultat, Sofiendalskolen har præsteret, siger Susanne Østergaard, der er projektleder for Skills 2017, som står bag konkurrencen.

Det er arrangørerne af DM i Skills, som blev afholdt i Aalborg i sidste uge, der står bag konkurrencen. I en app har eleverne svaret på en række spørgsmål, som har haft til formål at gøre dem klogere på, hvad en erhvervsuddannelse er og hvilke muligheder, de giver.

00:50

Elever fra Sofiendalskolen vinder app-konkurrence i forbindelse med DM i Skills

Luk video

- Tankerne bag konkurrencen har været at give eleverne et indgående kendskab til erhvervsuddannelserne. Vi synes, at det var oplagt at skabe en sammenhæng mellem elevernes besøg på de lokale erhvervsuddannelser, undervisningen i klasserne og DM i Skills i Aalborg. Og det synes vi faktisk, vi har opnået med denne her app, siger Susanne Østergaard.

Ved konkurrencens start svarede eleverne på, hvilken ungdomsuddannelse de regnede med at begynde på efter grundskolen. Ved konkurrencens afslutning svarede eleverne igen på spørgsmålet, og besvarelserne viser, at deres holdning rykker sig.

- Tvivlerne ændrer som regel holdning til erhvervsuddannelsernes fordel, siger Susanne Østergaard.