Skoleleder efter skuddrab i Aalborg: - Vi lægger en tryghedsring omkring skolen

To børn var vidne til den tragiske hændelse i Skelagergården i Aalborg, hvor en kvinde blev skudt og dræbt. Det har fået Sofiendal Skole til at etablere kriseberedskab.

På Sofiendal Skole er medarbejderne mandag mødt tidligere på arbejde. De har pludselig fået noget helt andet på skemaet end først planlagt, da skolens kriseberedskab er blevet aktiveret.

Det sker, efter to af eleverne på skolen har været vidne til en voldsom hændelse, hvor en 41-årig kvinde fredag blev skudt og dræbt foran sit hjem i Skelagergården i Aalborg. 

Kvinden, der blev skudt, var deres mor.

Alle er informeret

René Knudsen er skoleleder på Sofiendal Skole, hvor de to børn går. Han fik besked om den voldsomme hændelse sent fredag aften, og fik derfor pludselig travlt.

- Vi skyndte os at etablere et kriseberedskab og samle alle nøglepersoner. Vi orienterede medarbejderne med det samme fredag aften, hvorefter vi lørdag orienterede de pågældende klassers forældre. Derefter fik resten af skolen, både elever og forældre, besked, siger han.

Medarbejderne er mandag mødt ind til et kriseteam fra PPR, også kaldt Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Her skal krisepsykologer og udleveret materiale hjælpe medarbejderne med at være ekstra opmærksomme på både børn, forældre og hinanden.

Udover hjælp til den svære samtale, der kan forekomme mellem børn og ansatte på skolen, så modtager medarbejderne også vejledning i, hvordan de kan føre samtaler med eleverne i de kommende dage, fortæller Morten Sørensen, der er viceskolechef for Sofiendal Skole.

- Vi skal bistå alle dem, vi kan bedst muligt i den her uvante og samtidig vanskelige situation, vi står i, siger han.

Et forsøg på en almindelig skoledag

Selvom hændelsen fredag aften var tragisk, så forsøger skolen at gøre sit til, at børnene får en nogenlunde almindelig skoledag.

- Min mission er, at vi lægger en tryghedsring omkring skolen, så vi sørger for, at børnene kan gennemføre noget, der ligner en almindelig skoledag. Også selvom den ikke er det, siger skoleleder René Knudsen.

Alle elever er derfor mødt ind til en næsten almindelig skoledag. Der var dog fra morgenstunden sat tid af til, at alle klasser kunne snakke den tragiske episode igennem. Skolen har været særlig opmærksom på, at alle skal have samme informationer.

- Vi har delt den samme viden ud til alle klasser. Der er mange, der har en masse viden som både er faktuel og ikke-faktuel, og vi deler kun den viden ud, som vi, i samarbejde med politiet, har fået.

René Knudsen er opmærksom på, at regnestykkerne skal løses, og diktaterne skrives. Alligevel er det vigtigt for ham, at elevernes mentale helbred kommer i første række. Derfor er der gjort plads til eleverne og deres individuelle behov.

- Jo yngre man er, jo mere abstrakt kan det her være. Derfor skal alle børn have lov til at gøre præcis det, de har brug for, om det så er at tegne, gå lidt rundt alene eller snakke. Også selvom de er i skole.

Opfordring til forældre

De to elever, der er berørt af episoden, er ikke kommet i skole fra morgenstunden. Ifølge skolelederen har de tilbragt weekenden i trygge rammer, og vender tilbage til klasselokalerne i løbet af formiddagen.

Han fortæller, at mandagen har været præget af en helt særlig stemning. 

- Det har, på en eller anden måde, været en meget smuk og ordentlig morgen, hvor alle medarbejdere samledes og markerede, at der var sket noget tragisk. 

Skolelederen opfordrer desuden alle forældre til at snakke med sine børn om episoden mandag aften. Samtidig mener han, at det er vigtigt, at forældrene spørger ind til, hvordan den voldsomme hændelse er blevet vendt i klasselokalerne. 


Seneste nyt

fra Nordjylland