LIGE NU:

Skoler gør en ekstra indsats for at brande erhvervsuddannelser

Tech College Aalborg og Erhvervsskolerne Aars er med i projekt for at fremme faglig stolthed hos landets erhvervsskoleelever.

Ny undervisning, der skal gøre det mere attraktivt og motiverende for unge at tage en erhvervsuddannelse, bliver over det næste år afprøvet på Tech College Aalborg.

Tech College Aalborg er gået med i et landsdækkende projekt, der skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Samtidig er målet at øge den faglige stolthed hos erhvervsskoleeleverne.

I alt deltager 13 erhvervsskoler landet over i projektet med titlen "Faglig stolthed og aktive elever i erhvervsuddannelserne", som løber til udgangen af 2020 og har fået 2,6 millioner kroner i støtte fra Nordea-fonden.

- Vi vil meget gerne være med til at fremme et attraktivt uddannelsesmiljø og til at skabe ny viden om, hvordan undervisningen på erhvervsskolerne kan forbedres for fremover at være så inspirerende for eleverne og så samfundsrelevant som muligt, siger afdelingsleder Anders Breinholdt fra Tech College Aalborg.

Han forventer, at skolen også selv får et stort udbytte af at deltage i projektet "Faglig stolthed og aktive elever i erhvervsuddannelserne".

quote Vi vil meget gerne være med til at fremme et attraktivt uddannelsesmiljø og til at skabe ny viden om, hvordan undervisningen på erhvervsskolerne kan forbedres for fremover at være så inspirerende for eleverne og så samfundsrelevant som muligt

Anders Breinholdt, afdelingsleder, Tech College Aalborg.

Konkret involverer projektet ca. 600 erhvervsskoleelever og -lærere på erhvervsskoler med uddannelser til eksempelvist murer, tømrer, smed, mekaniker, maler, kok, gartner, landmand, sosu-assistent, frisør samt erhvervsuddannelser på kontor- og butiksområdet.

Også Erhvervsskolerne Aars er blandt de nordjyske deltagere i projektet.

Direktør Lars Kunov fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) understreger, at projektet ’Faglig stolthed og aktive elever i erhvervsuddannelserne’ er toprelevant for både erhvervsskoleeleverne, -lærerne og de danske virksomheder og samtidig understøtter de politiske ambitioner om flere, der tager en erhvervsuddannelse.

Han betegner det som ’et ekstra plus’, at projektet sætter stærkt fokus på digital understøttelse af elevernes læring og på at sikre elevernes motivation og faglige udvikling.

Hos Nordea-fonden fortæller administrerende direktør Henrik Lehmann Andersen, at fonden støtter projektet for at styrke kendskabet til og prestigen af erhvervsuddannelserne.

- I Nordea-fonden ser vi det som vigtigt at bakke op om op et projekt, der vil forbedre studiemiljøet, øge fagligheden og fremme den faglige stolthed blandt eleverne på de danske erhvervsskoler, siger Henrik Lehmann Andersen.