LIGE NU:

Skraldeglad familie: - Det er jo en lille ting, vi kan gøre for miljøet

I et år har borgerne i Aalborg Kommune kunnet sortere deres husaffald uden at skulle på genbrugspladsen - familien Jensen fra Klarup ønsker sig kun, at ordningen bliver udvidet.

Affaldssortering er ikke bare affaldssortering eller venstrehåndsarbejde for familien Jensen fra Klarup. Her er familiemedlemmerne meget bevidste om at sortere deres affald ordentligt. For dem er det nærmest en naturlov.

- Det er jo en lille ting, vi kan gøre for miljøet, det er jo bare en del af vores hverdag, at vi gør det, når vi har muligheden, siger mor og hustru Jette Jensen.

De sorterer alt, hvad de kan komme i tanker om, og de sætter stor pris på Aalborg Kommunes et år gamle affaldsordning lige uden for døren, hvor de mange skraldespande lægger op til sortering. Før de fik systemet med flere affaldsspande og muligheden for at komme af med både metal, haveaffald og batterier fra privaten, var familien nemlig flere gange om måneden på genbrugspladsen for at sortere.

- Det er da dejligt og nemt. Så er vi fri for at skulle køre ud med det, siger Jette Jensen.

Den høje prioritering af affaldet har også sat tanker i gang hos familiens børn.

- Jeg synes, det er godt, at vi sorterer, for miljøet ændrer sig på grund af klimaet. Så det er fint nok, at vi hjælper, lyder det fra ældste datter, Laura Jensen.

Hos familien Jensen håber man endda på, at Aalborg Kommune på sigt vil give borgerne mulighed for at sortere deres affald endnu finere, end det er muligt at gøre nu. 

- Jeg synes, man skulle sortere endnu mere, for det er jo bare lige en vane, man skal ind i. Når man så er inde i den og sorterer, vil det være en stor del af befolkningen, der gør det.