SENESTE NYT:

Skraldemænd har genoptaget arbejdet: - Vi har fået vores budskab igennem og fortalt vores side af historien

Tirsdag morgen nedlagde 90 skraldemænd i Aalborg arbejdet, da de følte sig uretfærdigt behandlet i pressen. Få timer senere genoptog de arbejdet.

Opdatering klokken 10.30: Skraldemændene har genoptaget arbejdet. Alle borgere i Aalborg Midtby får dermed atter afhentet skrald, og alle genbrugsstationer i Aalborg Kommune vil åbne til sædvanlig tid.

Skraldemændene i Aalborg Kommune har nedlagt arbejdet i protest mod en artikel i Nordjyske, hvor skraldemændenes arbejdsmiljø bliver kritiseret.

Siden klokken 7 i morges har omkring 90 skraldemænd været samlet ved hovedkontoret på Over Bækken i Aalborg.

 

Dermed står omkring 40 skraldebiler tirsdag morgen stille – og der vil ikke blive afhentet skrald i Aalborg Midtby, Skalborg, Aalborg Øst, Vestbyen, Hasseris og Nørresundby.

- Vi er utilfredse med, at Nordjyske kun har beskrevet den ene side af sagen. Det er kun to medarbejdere, der har beklaget sig til dem – resten af os er faktisk glade for vores arbejde. Det er simpelthen ikke rigtigt, at vi generelt er utilfredse og har et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Hvis det var tilfældet, havde vi stillet vores skraldebiler for længe siden. Vi opfylder alle krav, og vores klimamåling ligger i top, siger tillidsmand Jan Jessen.

Kritikken bygger på flere medarbejderes beskrivelse af urimelige arbejdsvilkår og et dårligt arbejdsmiljø.

 
 
Foto: Michael Guldbrandt Brønnum

Fortsætter strejken vil genbrugspladserne i resten af Aalborg Kommune ikke åbne til tiden.

- Vi gør det ikke for at tage borgerne som gidsler. Vi gør det dels for at fortælle Nordjyske, at vi ikke finder os i, at de bare kører deres eget løb og er ligeglade med fakta, som vi har fremlagt dem – blandt andet vores gode klimamåling. Og så ønsker vi at signalere til omverdenen, at vi er et firma, hvor vi har det godt. Selvfølgelig er vi ikke fejlfri, for vi er omkring 190 herude, så der er ting, der skal ordnes. Men det billede Nordjyske har givet af os, er helt urimeligt, mener Jan Jessen.

quote Det er simpelthen ikke rigtigt, at vi generelt er utilfredse og har et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Hvis det var tilfældet, havde vi stillet vores skraldebiler for længe siden.

Jan Jessen, tillidsmand, Aalborg Renovation

Tillidsmanden oplyser, at man forventer at genoptage arbejdet inden for få timer. Han har desuden planer om at tale med chefredaktør på Nordjyske, Søren Christensen, i løbet af tirsdagen for at diskutere kritikken af artiklen, som man endnu ikke har forholdt Nordjyske.

Chefredaktør: - Vi står inde for vores journalistik

Kritikken af Nordjyske får ikke chefredaktør Søren Christensen til at fortryde de artikler, avisen har bragt - og som skraldemændene nu kritiserer med deres arbejdsnedlæggelse.

- Jeg står 100 procent inde for den journalistik, vi har lavet - den er helt efter bogen. Vi har vores kilder i orden, og vi har lavet et helt klassisk stykke journalistik. Vi har rigtig mange kilder i den her sag, og vi fortsætter vores dækning, som vi skal og bør, siger han.

Chefredaktøren forsvarer avisens brug af anonyme kilder.

- Vi har masser af kilder, og nogle er anonyme, og vi ved, at det er et kontroversielt greb, men vores dækning holder vand. Vi stiller folk til ansvar, så det er helt klassisk journalistik, siger Søren Christensen.

Han mener ikke, at Nordjyske kan stilles til ansvar for skraldemændenes strejke.

 
 
Foto: Michael Guldbrandt Brønnum

 

Venus Venue

play Twerking og debat sætter fokus på køn, krop og ligestilling

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Havnegade Run

play "Danmarks mindste motionsløb" afholdt på havnen i Nørresundby

Natur app i Aalborg

play Ny app skal lokke børn og voksne ud i naturen

Venus Venue

play Twerking og debat sætter fokus på køn, krop og ligestilling

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Havnegade Run

play "Danmarks mindste motionsløb" afholdt på havnen i Nørresundby

Til forsiden

Til forsiden