LIGE NU:

Skrotlager har været i brand før

Det er ikke første gang skrotlageret på Gasværksvej i Aalborg brænder. Derfor var der brandvagter for at undgå en brand, som alligevel brød ud.

Skrottet i lagerbygningen på Gasværksvej har ligget tæt pakket i op til 10 meters højde. Tidligt lørdag morgen udbrød der brand i skrottet. En brand der sendte sundhedsskadelig røg ind over Limfjorden og Nørresundby.

Firmaet, der ejer skrottet fortæller nu til TV2 Nord, at der tidligere har været brand i skrottet og derfor havde man brandvagter i døgndrift for at undgå en ny brand. Men altså forgæves.

- Den her brand har jo været under opsejling i et stykke tid. Vi har haft brandvagter på herinde i et stykke tid til at passe på det, siger produktionschef i IF Recycling, Allan Christensen til TV2 Nord. 

Det helt store spørgsmål er om firmaet har haft de nødvendige tilladelser til at opbevare den store mængde skrot fra bl.a. biler i hallen.

- Det oplag, der har været her, er ikke brandmæssigt godkendt, siger indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Bent Tindahl til TV2 Nord. 

Sådan så branden ud fra luften

 

Indsatslederen kan dog ikke svare på, om IF Recycling også mangler den miljømæssige godkendelse til skrotopbevaringen.

Er det opbevaret ulovligt?

- Oplaget skal overholde både miljølovgivningen og brandlovgivningen. Der er ikke, mig bekendt, søgt om brandmæssig tilladelse til det her, siger Bent Tindahl.

Ifølge produktionschefen ved IF Recycling er der søgt om tilladelse.

- Vi har haft det her oplag fordi det skulle sorteres og bruges til et projekt i Aalborg, men tilladelserne har været lidt lang tid undervejs og derfor har der være det store oplag herinde, siger Allan Christensen.

Ifølge brandmyndighederne ville oplaget dog aldring været blevet godkendt. Bl.a. på grund af den store mængde bilaffald.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Jeg ved bare at der er en tilladelse til at tage det ind i hallen, siger Allan Christensen.

Også i så store mængder?

- Det ved jeg ingenting om, slutter produktionschefen.