LIGE NU:

Skrotlager ryddes mens brandslukning fortsætter

Lørdagens brand i et skrotlager på havnen i Aalborg kræver stadig knap 40 mand på arbejde. De er i fuld gang med at tømme lageret for skrot, mens de også slukker de sidste gløder.

Lastvogne kører lige nu skrot væk fra lagerbygingen på Gasværksvej i Aalborg til en kontrolleret skrotplads i Rærup. I mens er beredskabet i gang med at slukke de sidste gløder fra den store brand i skrotlageret, der lørdag sendte store mængder røg ud over Aalborg og Nørresundby.

- Det hele kører planmæssigt, men i takt med at vi graver, får gløderne ild og blusser op, fortæller indsatsleder Bent Tindahl.

Skrottet i lagerbygningen på Gasværksvej har ligget tæt pakket i op til 10 meters højde.  Der har tidligere været brand i skrottet, og derfor havde man brandvagter i døgndrift for at undgå en ny brand. Men det var altså forgæves. Lørdag blev der udsendt beredskabsmeddelelse om, at røgen var giftig, og beboere i området blev anbefalet at blive indendøre og holde vinduer og døre lukket. Hen mod aften lørdag blev advarslen ophævet.

Knap 40 mand var på arbejde hele natten og nu også søndag morgen for at køre skrot væk og slukke de sidste gløder.

- Det kommer til at vare flere dage, før vi er helt færdige her, fortæller indsatsleder Bent Tindahl.