Skud blev affyret midt i Aalborg - nu er to anholdt

Dermed er der i alt foretaget sigtelse af tre personer i sagen.

Nordjyllands Politi har anholdt to personer i forbindelse med det skyderi, der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, under Aalborg Regatta den 25. august.

Det oplyser man i en pressemeddelelse. 

- Vi har fra første færd efterforsket intenst i sagen. Afhørt vidner, samt sikret overvågningsmateriale og tekniske spor fra gerningsstedet. Disse efterforskningsskridt har samlet set gjort, at vi nu har kunne identificere og anholde to af de formodede gerningsmænd, fortæller efterforskningsleder Martin Rolighed fra Nordjyllands Politi.

De anholdte er henholdsvis 17 år og 22 år, men på nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige noget om motivet for skyderiet. 

De foreløbige undersøgelser viser dog, at den sorte Volvo, der tidligere har været nævnt i sagen, blev ramt af skud. Bilen er i politiets varetægt, og det formodes, at den sorte Volvo har været målet for skudafgivelsen.

Se billeder fra hændelsen herunder: 

Flere anholdelser kan være på vej

Den 26. august blev en 19-årig mand anholdt efter skudepisoden. 

- Dermed er der i alt foretaget sigtelse af tre personer i sagen. Vi kan, på nuværende tidspunkt, ikke afvise, at der den kommende tid vil ske flere anholdelser/sigtelser i sagen. Vi efterforsker fortsat og holder alle muligheder åbne, konstaterer efterforskningslederen. 

De to anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag den 19. september klokken 10:00, ved Retten i Aalborg. 

Her bliver de to formodede gerningsmænd sigtet for straffelovens § 237, jf. §21, jf. §23, som er medvirken til forsøg på drab, samt for §252, som dækker over ved på hensynsløs måde at forvolde fare for nogens liv eller førlighed. 


Seneste nyt

fra Nordjylland