LIGE NU:

Slagere og fadøl: Tyrolerfest giver livsglæde hos ældre

På Fynsgade Centret i Aalborg samles 130 ældre onsdag til tyrolerfest. Det giver livsglæde, lyder det fra deltagerne selv.

Lederhosen, tyrolerhatte og store fadøl er ikke ligefrem noget, man normalt finder i et aktivitetscenter for ældre. Men det var lige præcis, hvad den stod på i Fyensgade Centret i Aalborg onsdag. Her var 130 ældre nemlig samlet til vaskeægte tyrolerfest. 

Aktivitetscentret holder flere gange årligt fester for de ældre, men det er første gang, at de har forsøgt sig med tyrolertema. Og selvom konceptet var nyt for de fleste af deltagerne, så var der ikke sparet på hverken lederhosen, fletninger eller tyrolerhatte.

Heller ikke hos venneparret Sigrid Irene Nielsen og Jacob Arne Olsen, som havde været ude at købe ind til lejligheden. 

- Nu har vi jo ikke været til tyrolerfest før. Det er jo første gang, de arrangerer det. Så vi blev bare enige om, at nu skulle det være. Nu skulle den bare have hele armen, lyder det fra Sigrid Irene Nielsen, som i dagens anledning havde skaffet et fuldt tyrolerkostume og en paryk med fletninger. 

Kommer for sammenholdet

quote - Man bliver i så godt humør, og man har det så godt, når man kommer hjem.

Sigrid Irene Nielsen

Selvom der bliver gjort meget ud af kostumerne hos venneparret, så er det ikke hverken slagermusikken eller de store fadøl, der har trukket dem til Fyensgade Centret onsdag formiddag. Det er derimod det sammenhold, der er mellem centrets brugere. 

- Det betyder faktisk alt. Det giver sådan en livsglæde, fortæller Jacob Arne Olsen og bliver bakket op af Sigrid Irene Nielsen: 

- Man bliver i så godt humør, og man har det så godt, når man kommer hjem. Man har virkelig grinet og fået lattermusklerne rørt. Det er så dejligt, siger hun.

Se hele indslaget fra tyrolerfest på Fyensgade Centret øverst i artiklen.