Smækker kassen i: Vil lukke Aalborg Havnebad

Havnebadet trænger til en kærlig hånd, men kommunen mener ikke, at der er penge til det.

De, som måske ikke lige gider at have sand mellem tæerne, men som alligevel har mod på at tage en dukkert, har længe kunnet bade i det friske fjordvand i Aalborg Havnebad i sommerhalvåret.

Snart kan det dog være slut.

Havnebadet, som har Jomfru Ane Parken som forhave, står nemlig til at lukke.

Fredag formiddag har Det udvidede Økonomiudvalg præsenteret budgetforslaget for 2023-2026 på vegne af Aalborg Byråd, og her fremgår det, at Aalborg Havnebad må lade livet.

Kommunen har vurderet, at en fremtidig renovering ville blive en for dyr. I stedet skal pengene fra havnebadet gå til vedligeholdelsesopgaver, der skal udføres langs PlusBus-ruten.

Forsinker åbning af Øster Å

Det stramme budgetforslag går også ud over det storstilede prestigeprojekt ’Åbning af Øster Å’. Her har det været planen, at Aalborg Kommune vil genetablere Østerå, som skal løbe gennem Gabrielområdet, Åparken og Karolinelund.

Men det projekt bliver nu forsinket for ikke at sprænge anlægsloftet i kommunen. Det var oprindeligt planen, at det grønne prestigeprojekt skulle være færdigt i 2025.

Til gengæld er der afsat penge til renovering af P-huset ved AKKC. P-huset blev åbnet i 2002 og har længe stået overfor en større renovering. Pengene har bare manglet, men de bliver altså nu efter planen tilført. Kommunen har afsat 7,9 millioner kroner i 2023 til renoveringen.

I forslaget er der også afsat penge til flere ladestandere på de kommunale parkeringspladser. Efter planen etableres 93 ladestandere for at få flere elbiler til byen.

Initiativet kommer til at koste seks millioner kroner, men kommunen forventer at få tre millioner kroner den anden vej i form af indtægter.

Aalborg byråd skal nu tage hul på de intense budgetforhandlinger, før der kan sættes to streger under, hvor pengene flyder hen til næste år.Seneste nyt

fra Nordjylland