Snæver sejr sender AaB videre i pokalturneringen

Middelfart fik reduceret til 1-2 inde i overtiden, men det lykkedes AaB at holde sejren hjem.

AaB spillede sig onsdag videre i pokalturneringens kvartfinale med en sejr på 2-1 over 3. divisionsklubben Middelfart.

- Det var godt med en sejr, lyder det fra en glad Erik Hamren, der glæder sig over at være videre i pokalturneringen.

- Vi kan bruge sejren til, at vi er videre i pokalturneringens kvartfinale, og det er meget vigtigt, konstaterer cheftræneren.

Du kan se interviewet herunder:

AaB skulle til pokalopgøret vise, at man kunne se bort fra de sportslige kriser og koncentrere sig om at spille fodbold.

Dårligt fra start

Kampens første chance tilfaldt topholdet fra 3. division, som efter kun 40 sekunder havde en stor chance, der udfordrede debutant Oscar Linnér på mål. Hvorefter begge mandskaber havde svært ved at sætte sig på kampen.

17 minutter inde i opgøret måtte en skadet Younes Bakiz lade sig udskifte med Louka Prip, og kun et par sekunder senere havde Middelfart igen en chance. Dog forblev stillingen 0-0.

Udover et par hjørnespark kom AaB først til en reel chance efter 23 minutter, hvor Kasper Høgh havde en hundredeprocentschance foran mål på et fladt indlæg fra Andreas Poulsen.

Middelfart spillede lige op med et presset AaB-mandskab og kom til flere chancer end superligaholdet.

Lars Kramer havde noget, der lignede AaB’s anden chance i de døende minutter af første halvleg, men ligesom resten af AaB’s spil manglede der skarphed.

Allan Sousa stod for aalborgensernes tredje chance, som heller ikke landede i Middelfarts netmasker, og derfor var det nok hjemmeholdet, som gik mest tilfredse til pause.

Bedst i anden halvleg

Træner Erik Hamrén havde ikke foretaget nogle ændringer i pausen på trods af en sløj indsats i første halvleg.

AaB kom dog også ud og var mest dominerende, hvor både Oliver Ross og Malthe Højholt havde skud på mål.

Men det var Allan Sousa, der endelig gav det medrejsende publikum noget at juble over, da han bragte AaB foran med 1-0 på en stikning af Andreas Poulsen efter 53 minutters spil.

Efter scoringen så AaB noget mere farlige ud. Kasper Høgh havde endnu en stor chance foran mål, og det samme havde Allan Sousa, der dog måtte nøjes med et gult kort for at forsøgt at filme sig til et straffespark.

Selvom AaB fik sat sig på kampen, var spillet stadig uskønt, og man fik aldrig lukket helt ned for Middelfart.

Det flød med frispark og gule kort til sidst, da begge hold var desperate for enten at lukke eller udligne kampen.

Forløsningen synes at komme efter 86 minutters spil, da Louka Prip udbyggede AaBs føring til 2-0, og dermed bragte han også sig selv ud af en lang måltørke.

Middelfart fik dog fortjent pyntet på resultatet til 2-1 direkte på et frispark fra kanten af feltet ét minut inde i overtiden. Dog udeblev sensationen, og AaB trak det længste strå.

Dermed sikrede aalborgenserne sig en plads videre i pokalturneringens kvartfinale.

Glæde i truppen

Efter kampen fangede TV2 Nord to forløste og ikke mindst glade spillere.

- Det var dejligt at få scoret, det har jeg ventet på i noget tid, men nu er jeg varmet op til søndag, hvor jeg forhåbentligt scorer tre eller fire stykker, lyder det fra kampens 2-0-målscorer Louka Prip.

- Vi tørstede efter den her sejrsfølelse, så det er rigtig dejligt med en sejr, lyder det fra Kristoffer Pallesen efter pokal-sejren.