Seneste nyt

fra Nordjylland

Søn reddede mor fra voldtægt - nu er 28-årig dømt

Manden har anket dommen på stedet.

En 28-årig mand er torsdag blevet idømt to års fængsel i en sag, hvor han blandt andet var tiltalt for forsøg på voldtægt, grov vold og ulovlig indtrængen på en adresse i Vokslev ved Nibe.

Det oplyser anklager Patrick Sørensen fra Nordjyllands Politi.

Den 28-årige erkendte sig skyldig i ulovlig indtrængen, men blev også dømt for voldtægtsforsøg og vold, som han nægtede sig skyldig i.

Overfaldet fandt sted 6. oktober sidste år ved 6.30-tiden om morgenen.

Den 28-årige mand trængte ind til kvinden blandt andet udstyret med en taske med en presenning og strips samt et reb, hvor begge ender var udformet som en løkke.

Dreng fik tiltalt til at flygte

Ifølge anklageskriftet skubbede manden kvinden omkuld og forsøgte at lægge den ene ende af rebet omkring halsen på hende. Politiet mener, at den 28-årige på den måde ville fastholde kvinden ved at stramme rebet om halsen på hende og tiltvinge sig samleje med hende.

Det mislykkedes, og det fremgår af sagens oplysninger, at det ene og alene skyldtes, at kvindens søn dukkede op midt i tumulten og skubbede til den 28-årige mand, som derefter gav op og tog flugten.

Manden blev desuden dømt for at have stjålet et haglgevær fra en adresse i Gistrup samt for at have været i besiddelse af flere skydevåben på en adresse i Nibe.

Den 28-årige mand ankede dommen til frifindelse på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet og har kæret fængslingen til landsretten, oplyser anklager Patrick Sørensen.