Seneste nyt:

Søstre åbner selskabslokaler: - Nu skal der ske noget nyt

Søstrene Tina og Anja Rørdam har altid været tætte, men nu er de også gået sammen om at drive selskabslokalerne HOS RØRDAM i Aalborg.

Tina Rørdam ruller den røde løber i den hyggelige gårdhave, der omkranses af gule bindingsværkshuse. Det driller lidt, men det er heller ikke den slags arbejde, Tina er mest vant til fra jobbet som socialrådgiver. Men nu er hun gået sammen med lillesøsteren Anja om at drive selskabslokaler Ved Stranden i Aalborgs midtby, og det betyder helt nye arbejdsopgaver for Tina, der er alene med to teenagedøtre:

- De er ved at være så store, så jeg tænkte: nu skal der ske noget nyt! Og det er en helt anden branche, og jeg synes det er megasjovt at udfordre mig selv på noget, jeg slet ingen forstand har på. Og det må man sige: det har jeg ikke, griner Tina. 

Den omvendte verden 

På førstesalen er lillesøster Anja i fuld gang med at fotografere buffetmaden, som kokkene løbende tillaver ude i køkkenet bagved. HOS RØRDAM er ikke så gammel i gårde endnu, så der skal lægges billeder ud på de sociale medier. Anja er uddannet i restaurationsbranchen og driver i forvejen tapas-restauranten Pingvin i Aalborg, så her er hun helt på hjemmebane. Det betyder, at lillesøster Anja nu skal lære storesøster Tina op - og det er helt nyt for dem begge: 

-  Lige pludselig så er hun “ Le Boss”-agtig. Jeg er jo også chefen, men der skete sgu et eller andet i rollefordelingen der. Og det er mærkeligt, for det giver sådan en uorden i hele systemet, funderer Tina, der af lillesøster lærer den svære kunst at tage imod flere bestillinger på een gang og at gå med en fyldt bakke. 

Pseudotvillinger

Der er kun godt et år mellem Tina og Anja, der er vokset op i en tryg og kærlig arbejderfamilie: 

- Man passer sine ting, og hvis man vil have noget, så sparer man sammen til det eller arbejder. Det har egentlig været lige meget, hvad vi kom hjem med af karakterer. Der har aldrig været forventninger. Kun een: Det vigtigste er, at man er glad for det, man laver, fortælle Tina og Anja nikker.

Der lå dog i mange år en skygge over glæden, fordi deres mor var syg af kræft, og det forstærkede nok beskyttergenet hos storesøster Tina, der tog sig af mange praktiske opgaver og bekymringer. Modsat lillesøsteren:

- Jeg har ikke så mange bekymringer. Så gik det - og så gik det ikke. Og så: VIDERE! Så laver vi noget andet. Altså, jeg lever i nuet. Jeg lever ikke så meget i alt muligt andet, fortæller Anja, der ikke selv har børn. Men så deles de to søstre bare om Tinas børn og hund, ligesom de begge ejer det hus, Tina bor i. Og nu altså også selskabslokalerne HOS RØRDAM. 

CAMINOEN

Tina arbejder stadig som socialrådgiver ved siden af jobbet som medejer af HOS RØRDAM. Hun nyder det praktiske arbejde, de festglade gæster og stemningen, når hun servicerer selskaberne. For Tina er det lidt et led i en personlig udviklingsrejse, der begyndte for et par år siden med en tur på CAMINOEN: 

- Jeg havde bare være MOR i mange år, og nu havde jeg sådan brug for at finde ud af, hvem er så TINA?​​​​​​

Tina tog en hurtig beslutning og bookede en enkeltbillet til Porto med en enkelt overnatning, og så ringede hun til lillesøster Anja:

- Kan du flytte ind hos mine børn 14 dage i sommerferien, fordi NU tager jeg afsted! 

Det både kunne og ville Anja gerne, og så kom storesøster afsted på en lang gåtur, der på mange måder virkede forløsende og rensende på sjæl og krop.