Sommercamp skal få flere til at indtage de nordjyske jazzscener

Jazzmusikken har i løbet af de seneste år vundet større indpas på de nordjyske kulturskoler og spillesteder, men for mange unge jazzmusikere kræver det stort mod at stille sig op på scenen og optræde for et publikum. Den udfordring skal et nyt nordjysk initiativ hjælpe dem med at overvinde.

Der bliver spillet på alle tangenter ved onsdagens undervisningssession på Center for Dansk Jazzhistorie i Aalborg. Ved klaveret sidder Kristoffer Juul, som er en af de 27 unge musikere, der er med på den første udgave af Open Jazz Jam Summer Camp.

- Det er fedt. Folk er søde. Folk er dygtige. Folk vil gerne, siger Kristoffer Juul.

En af underviserne er Olga Amelchenko fra Rusland, som til daglig er jazzmusiker i Paris og har spillet på nogle af de største jazzscener i Europa. Hun skal være med til at ruste de unge musikere til at rykke fra øvelokalet og ind på de nordjyske jazzscener.

- De her lærere er sindssygt dygtige, så man får lyst til at gå hjem at øve sig på det, de siger, man skal øve sig på, siger Kristoffer Juul.

quote Vi synes, at der er rigtig godt gang i jazzmiljøet i Aalborg og resten af Nordjylland lige for tiden, og vi vil gerne være med til at skubbe det frem og sikre, at der også er et stærkt jazzmiljø i fremtiden.

Anders Boye Knudsen, projektleder og initiativtager, Open Jazz Jam

Får mere koncerterfaring

Den fire dage lange jazzcamp i Aalborg byder på undervisning i løbet af dagen, og om aftenen får jazztalenterne så mulighed for at spille koncerter for et publikum sammen med deres undervisere.

- Jeg kan huske, at da jeg selv startede med jams, kunne det godt være grænseoverskridende at gå op at spille med professionelle musikere, som lever af at spille jazz. Det kan godt være svært som ung og uerfaren, og så er det fedt at have en platform, hvor man kan gøre det, siger Anders Boye Knudsen, der er projektleder og initiativtager til Open Jazz Jam.

Der er i forbindelse med sommercampen livekoncerter hver aften fra den 5. til den 8. august. Det finder sted på forskellige lokationer, hvor de professionelle instruktører først spiller koncert i en time, og herefter inviteres alle musikerne op på scenen til en åben jamsession.

Kristoffer Juul er en af de unge jazzmusikere, der deltager i sommercampen.
Kristoffer Juul er en af de unge jazzmusikere, der deltager i sommercampen.
Foto: Emil Nordkvist Johansson

Skal have lyst til at optræde mere

Jazzmusikken er ved at etablere sig i Nordjylland, og jazzcampen skal gerne bidrage til den positive udvikling.

- Vi synes, at der er rigtig godt gang i jazzmiljøet i Aalborg og resten af Nordjylland lige for tiden, og vi vil gerne være med til at skubbe det frem og sikre, at der også er et stærkt jazzmiljø i fremtiden, fortæller Anders Boye Knudsen.

Målet er helt konkret, at erfaringerne fra jazzcampen giver de unge musikere lyst til at optræde mere med deres musik fremover.

- Jeg tror, det kan give mig noget gåpåmod at komme med ud at jamme, og så får jeg et netværk af unge musikere, som vil det samme som mig, siger Kristoffer Juul.

Jazzcampen er støttet økonomisk af Aalborg Kommune, Region Nordjylland og JazzDanmark.


Seneste nyt

fra Nordjylland