Foto: Pressefoto

Sommervejr er biblioteks-vejr

Dobbelt så mange besøgende som sidste år lagde i juli vejen forbi hovedbiblioteket i Aalborg.

Udeliv, en tur på stranden og masser af grillmad. Alt sammen noget vi nordjyder ynder at kaste os ud i i vores sommerferie. Men hvad gør vi når solen bliver langt væk og regnen istedet står sidelæns i den voldsomme blæst, der trækker temperaturerne et godt stykke under de magiske 25 grader, vi alle hungrer efter at føle?

Et af svarene på det spørgsmål er, at vi går på biblioteket. Det viser Aalborg Bibliotekernes opgørelse over antallet af besøgende på Hovedbiblioteket midt i Aalborg.

Læs også "Drittbra": Nordjyske biblioteker hopper med på SKAM-bølgen

I juli måned gik 71.832 gæster gennem dørene til biblioteket. Det er en fordobling af besøgsantallet sammenlignet med juli sidste år, og det begejstrer selvsagt bibliotekschef Kirsten Boelt:

- Besøgstallene svinger altid fra det ene år til det andet, men når der er tale om en fordobling, så er vi altså ude over, at det kan være tilfældigt. Vejret spiller selvfølgelig ind, men jeg tror især at Universitarium, har været medvirkende til, at vi har set så mange flere gæster i juli måned, siger bibliotekschefen. 

Universitarium, der kalder sig selv "et seriøst legeland", har hele sommeren hjemme på biblioteket. Her viser Aalborg Universitet og UCN, der står bag, videnskabelige eksperimenter frem for både børn og voksne, ligesom man selv kan blive en del af forsøgene, der skal øge børn og unges interesse i forskning, naturvidnskab og teknik.

En af de røde "piloter" fra Universitarium tager imod gæster. Foto: Pressefoto

Kirsten Boelt vurderer at mange opfatter Universitarium som en attraktion i sig selv, og at man derfor kan takke deres tilstedeværelse på biblioteket for en god portion af de besøgende, som biblioteket dermed kan vise sig frem overfor.

- Det er fantastisk, at vi på den måde kan vise biblioteket frem til nye gæster. Vi oplever igen og igen, at vi møder folk, der ikke har været herinde i flere år og så får de en positiv overraskelse og en aha-oplevelse, når de vender tilbage. På den måde er der forhåbentlig større sandsynlighed for, at der ikke går flere år, før vi ser dem igen, siger hun. 

Læs også Genbrugsbøger gav kæmpekø: Aalborgensere strømmede til hovedbiblioteket