LIGE NU:

SOSU-elever i klemme efter kommunal fejl

Flere elever på SOSU Nord risikerer at stå uden elevplads på grund af en fejl, som Aalborg Kommune har lavet. Kommunen ville først ikke lave om på sin fejl, men nu har den pludselig skiftet mening.

Flere af SOSU Nords elever risikerer at stå uden elevplads efter deres grundforløb, fordi Aalborg Kommune har lavet en fejl med ansøgningsskemaerne.

- Folk sidder og græder. Der er en meget trist og trykket stemning på skolen, siger Maria Rosendal Holsko, elev på SOSU Nord.

Kommunen har ikke informeret hverken elever eller lærere om, at der i elevernes ansøgning om elevplads skal vedlægges et dokument, som viser, at de går på uddannelsen.

- Vores lærere har sagt til os, at vi kun skal sende det med, som kommunen har bedt om. Og der stod ikke noget om vores optagelsesbrev, siger Maria Rosendal Holsko til TV2 Nord.

I Maria Rosendal Holskos klasse er det kun to ud af 11 elever, som har fået elevplads. De to eneste, som har vedlagt deres optagelsesbrev.

quote Det her er det, jeg gerne vil. Den her uddannelse er hele min verden. Det er bare ikke fair.

Maria Rosendal Holsko, studerende, SOSU Nord

Ved kommunen indrømmer de, at det er en systemfejl i deres elektroniske system, men, ifølge Maria Rosendal Holsko, vil de ikke ændre fejlen før næste optagelse.

Ifølge Maria Rosendal Holsko vil kommunen heller ikke lade eleverne eftersende optagelsesbrevet, så de kan komme i betragtning, hvis nogen, som allerede har fået elevplads, skulle springe fra.

- Jeg synes det er for dårligt. Det kan ikke være rigtigt at en fejl, som kommunen laver, skal gå ud over os på den måde. Det her er det, jeg gerne vil. Den her uddannelse er hele min verden. Det er bare ikke fair, siger Maria Rosendal Holsko.

Tue Von Påhlman fra Aalborg Kommune har ikke noget kendskab til Maria Rosendal Holskos udsagn.

- Der har været en dialog med eleverne på skolen, men når mennesker kommer i klemme som de gør her, så skal der jo gøres noget. Så jeg har ikke noget kendskab til, at vi har nægtet at rette vores fejl, siger Tue Von Påhlman, der er sekretariatschef i Aalborg Kommune.  

quote Vi har bedt SOSU Nord om at fremsende dokumentation på de elever, som ikke har vedhæftet optagelsesbrevet. De er nu med i kampen om elevplader på lige vilkår med de andre studerende.

Tue Von Påhlman, Sekretariatschef, Aalborg Kommune

For SOSU-studerende, der kommer til at stå uden elevplads, er der to muligheder: Enten må de droppe ud og begynde forfra på studiet, eller også må de vente et halvt år. Rent spild tid, mener Maria Rosendal Holsko.

- Et halvt år, man spilder på grund af kommunen... Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det kan bare ikke være rigtigt, siger Maria Rosendal Holsko.

Her til morgen har Aalborg Kommune dog besluttet, at de elever, som ikke har vedlagt et optagelsesbrev i deres ansøgning, alligevel skal have en chance for at få en elevplads.

- Vi har bedt SOSU Nord om at fremsende dokumentation på de elever, som ikke har vedhæftet optagelsesbrevet. De er nu med i kampen om elevplader på lige vilkår med de andre studerende, siger Tue Von Påhlman.

Maria Rosendal Holskos og hendes medstuderende er glade for kommunens nye beslutning

- Det er da dejligt, de endelig får rettet op på deres fejl. Så har jeg også mulighed for at få en elevplads, og fuldføre mit drømmestudie, siger Maria Rosendal Holsko.   

 

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

Til forsiden

Til forsiden