00:31

1000 elever og personale på social og sundhedsuddannelsen på Godsbanen i Aalborg måtte i dag evakueres efter en påsat brand.

Arkivfoto. Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

SOSU Nord evakueret efter påsat brand

Cirka 1000 personer måtte skynde sig ud fra SOSU Nord i Aalborg, da en påsat brand på toilettet satte gang i brandinstallationsanlægget.

Onsdag morgen var der en påsat brand på handicaptoilettet på SOSU Nord ved Godsbanen i Aalborg.

Lidt efter klokken 9 lød brandalarmen, og de cirka 1000 personer i bygningen måtte skynde sig udenfor.

Alle forlader huset, og vi står og kigger, og så kommer brandbilerne med det samme

Lene Kvist, direktør hos SOSU Nord

-  Vores alarm gik lige omkring klokken 9. Så skal alle forlade bygningen, fordi der er en nødssituation. Alle forlader huset, og vi står og kigger, og så kommer brandbilerne med det samme, siger Lene Kvist, der er direktør hos SOSU Nord.

Det viser sig, at der er tale om en påsat brand på toilettet på 4. sal. Beredskabet er hurtigt på stedet, fortæller indsatslederen fra Nordjyllands Beredskab.

- Vi indsætter et røgdykkerhold på toilettet, hvor der er den her ildspåsættelse. Efterfølgende er der en del vandskader, og skadeservicefirmaet er lige nu i gang med at rydde op efter vandskaderne, siger Anders Brosbøl, der er indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab.

Vi var uden for i tre kvarter, og så fik vi lov at komme ind igen. Både elever og ansatte tog det stille og roligt.

Lene Kvist, direktør hos SOSU Nord

SOSU Nords bygning har taget skade, fordi vandet fra sprinkleranlægget løber ned igennem etagerne. Branden var hurtigt slukket.

- Det var en mindre brand, der dog havde fået fat i nogle elinstallationer. Bygningen blev evakueret som den skulle, og personalet gjorde præcis, som de skulle, og de automatiske brandinstallationsanlæg kørte perfekt, så det var godt, siger indsatsleder Anders Brosbøl.

Sagen er nu meldt til politiet.

- Vi var uden for i tre kvarter, og så fik vi lov at komme ind igen. Både elever og ansatte tog det stille og roligt. Den største problematik var, at nogen ikke fik deres overtøj med udenfor, og det er jo blevet efterår, siger Lene Kvist.

Ved 11-tiden er undervisningen på SOSU Nord blevet genoptaget.