LIGE NU:

Spar Nord leverer rekordresultat

Forventningerne til hele årets basisindtjening før nedskrivninger fastholdes, efter Spar Nord leverer et halvårs resultat på 630 millioner kroner efter skat.

Spar Nord er torsdag kommet med regnskab for første halvår af 2018. Og det ser fornuftigt ud for den nordjyske bank. Spar Nord kommer ud af årets første halvår med et resultat på 630 millioner efter skat, hvilket er svarende til en egenkapitalsforrentning på 15,3 procent. Det er et af de bedste resultater i bankens historie, og Spar Nords administrerende direktør, Lasse Nyby, betragter derfor resultat som tilfredsstillende.

- Regnskabet vidner om en robust kerneforretning, der leverer tilfredsstillende resultater på alle væsentlige områder, og ikke mindst væksten i udlånet er værd at glæde sig over, siger Spar Nords administrerende direktør, Lasse Nyby i en pressemeddelelse. 

Salg af aktiepost bidrager positivt

En af årsagerne til det fornemme resultat er ifølge banken selv den positive udvikling i samfundsøkonomien, som betyder, at bankens nedskrivninger fortsætter på et lavt niveau. For første halvår lander nedskrivningerne på 16 millioner kroner.

Derudover er salget af bankens aktiepost i Valueinvest Asset Management en af de helt store bidragsydere til resultatet.

- Salget af vores aktiepost i Valueinvest Asset Management er også en væsentlig del af forklaringen på den gode bundlinje i første halvår, og samlet set er der tale om et resultat og en forrentning af vores egenkapital, som vi er rigtig godt tilfredse med, siger Lasse Nyby.

Fastholder forventninger

Spar Nord opjusterede i løbet af første kvartal forventningerne til hele årets basisindtjening før nedskrivninger af to omgange. Og på baggrund af halvårsregnskabet vælger man at fastholde forventningerne.

- Når vi ser bort fra de ekstraordinære forhold, så ser vi indtægts- og omkostningssiden udvikle sig stort set som forventet, og det betyder, at vi fastholder forventningerne om en basisindtjening før nedskrivninger for hele 2018 på cirka 1,3 milliarder kroner og et nettoresultat på omkring 1 milliard kroner, siger Lasse Nyby.

Investorerne tager også pænt i mod halvårsregnskabet. Klokken 10.05 torsdag formiddag er Spar Nord-aktien steget med 1,77 % til kurs 63,10.

Her kan du høre administrende direktør i Spar Nord, LAsse Nyby, forholde sig til det gode regnskab.

 
Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

Til forsiden

Til forsiden