00:37

Brand i Spar Nords hovedkvarter: 200 ansatte evakueret

Politiet oplyser, at ingen er kommet til skade ved branden.

Nordjyllands Beredskab og Nordjyllands Politi rykkede fredag eftermiddag ud til brand på Skelagervej 15 i Aalborg - adressen for Spar Nords hovedkvarter.

- Meldingen gik på, at der var brand i eller under taget og man iværksatte evakuering med det samme, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Jesper Sørensen.

- Vi sendte alt disponibelt mandskab i Aalborg derud, men der fik ikke ret længe, så kunne indsatslederen sende de ambulancer, der var rekvireret afsted igen, for der var ikke nogen, der var kommet til skade, siger han videre og fortæller at i alt cirka 200 personer fra alle afdelinger i banken blev evakueret da brandalarmen gik.

Klokken 16.45 er Nordjyllands Beredskab, oplyser vagtchefen igang med efterslukning af branden som, kan det ses på billeder, har efterladt sodskader på tagrygningen.

Brandårsagen skal med stor sandsynlighed findes i en fejl på et solcelleanlæg på taget af Spar Nord-bygningen. Det fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Jakob Schmidt i interviewet, som du kan se herunder.

01:41

Video: Indsatsleder Jakob Schmidt, Nordjyllands Beredskab, fortæller om indsatsen Foto: Per Frank Paulsen

Luk video

Øvede i hjemmearbejde

Kommunikationsdirektør i Spar Nord Ole Madsen fortæller, at det var taget over bankens handelsafdeling, der var i brand. Det er den afdeling hvor der handles med blandt andet aktier og valuta.

- Sprinkleranlægget gik igang som det skulle, så når vi kan komme igang med det skal vores IT-afdeling til at se på materielet og burdere, hvor slemt det står til, fortæller direktøren der kalder det "overskuelige skader"

- Vi er sluppet billigt i forhold til, hvad der kunne være sket og er lykkelige for, at det kun er materielle skader, vi skal forholde os til nu, siger Ole Madsen.

Der er ingen handel i de næste dage, så weekenden er helt fri til at få afdelingen på benene igen. Og selvom den måske ikke er helt klar igen på mandag, skal der nok blive handlet.

- Vi er jo i ret god træning i forhold til at arbejde hjemme, så det skal nok gå, siger Ole Madsen.

  Foto: Per Frank Paulsen

  Foto: Per Frank Paulsen