LIGE NU:

Spritrazzia i Aalborg i nat

Natten mellem fredag og lørdag var Nordjyllands Politi på jagt efter spritbilister i Aalborgs midtby – otte personer blev sigtet for spirituskørsel.

Skulle man hjem fra julefrokost i Aalborg i nat, gjorde man klogt i at sikre sig et lift fra venner eller bekendte. Nordjyllands politi afviklede spritrazzia i det centrale Aalborg. I aktionen deltog seks betjente og en læge, som kunne udtage blodprøver, hvis nødvendigt.

Resultatet af aktionen blev otte sigtelser for spirituskørsel, to sigtelser for narkokørsel, to sigtelser for ikke at have erhvervet kørekort, en sigtelse for kørsel uden førerret, konfiskation af en bil og en knallert samt en række sigtelser for andre overtrædelser af færdselsloven. Men selvom i alt ti personer blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand, bed politiet alligevel mærke i, hvor mange personer, der blev hentet i stedet for selv at sætte sig bag rattet.

- På trods af et nedslående resultat, kunne færdselsafdelingen trods alt konstatere, at mange gæster i nattelivet havde skaffet sig transport hjem af venner og familie – så mange, at det blev bemærket, siger vagtchef Bent Højgaard fra Nordjyllands Politi.

Aktionen blev gennemført i Aalborgs midtby – blandt andet i området omkring Ved Stranden og på Østre Alle.