LIGE NU:

Stadsarkitekt om milliardprojekt: ”Spændende, men lad os nu se”

Stadsarkitekt i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune udtaler sig nu om det bemærkelsesværdige projekt, som syv nordjyske investorer vil have lov at opføre på havnefronten i Aalborg.

Syv nordjyske investorer vil i samarbejde med Bjarke Ingels Group opføre et oplevelsesmekka for bilentusiaster på havnefronten i Aalborg. Hvis Aalborg Kommune giver tilladelse til projektet, der forventes at koste omkring en milliard kroner, skal det ligge på havnefronten øst for KMD-huset.

quote Bilmuseet synes jeg er utroligt spændende, og det kan blive et fantastisk boost til Aalborg og Aalborg havnefront. Jeg er lidt mere betænkelig ved boligtårnet

Peder Baltzer Nielsen, stadsarkitekt i By- og Landskabsforvaltningen, Aalborg Kommune

Ved siden af bilremisen vil investorgruppen opføre et 107 meter højt tårn med lejligheder, der får en unik udsigt over Aalborg. Tårnet skal bestå af syv parkeringsetager og dernæst 21 etager med lejligheder. Heraf er to af etagerne reserveret til fællesrum, restaurant samt sports- og fritidsaktiviteter. 

Det kommer til at tage 6-12 måneder før en eventuel lokalplan ligger klar. Så byggeriet begynder altså ikke lige i morgen. Ifølge stadsarkitekt i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune er det ikke sikkert, at projektet kan blive godkendt.

- Bilmuseet synes jeg er utroligt spændende, og det kan blive et fantastisk boost til Aalborg og Aalborg havnefront. Jeg er lidt mere betænkelig ved boligtårnet, siger Peder Baltzer Nielsen i TV2 Nords program Fokus.

Tårnet skal efter planen være 107 meter højt. Men formen og fordelingen ligger ikke fuldstændig fast endnu. Det fortæller en af iværksætterne bag, Mads Peter Veiby. Han forklarer tankerne bag projektet:

- Vi synes jo det er super spændende. Og så er det fordi, at vi syv, vi ejer den grund dernede. Og så har vi alle sammen en forkærlighed for biler. Der er jo rigtig mange, der kommer og spørger os, om ikke vi vil udstille vores biler, og jo det vil vi faktisk godt. Så nu har vi valgt at sætte det i system, og så vil vi lave den her bilremise. Det er jo ikke kun for os. Det er ikke en privat loge. Vi vil simpelthen gøre det åbent for alle, og der skal være fri entre, siger Mads Peter Veiby.

På toppen af det 107 meter høje tårn skal der være en skybar og restaurant.
På toppen af det 107 meter høje tårn skal der være en skybar og restaurant.
Foto: Bjarke Ingels Group

 - Syv etagers parkering, det synes jeg er et forkert greb på noget. Men det kan vi jo diskutere, siger stadsarkitekten.

Ifølge Peder Baltzer Nielsen minder projektet om et byggeri i Chicago fra 1954.

- Lige så snart jeg fik det præsenteret, så tænkte jeg; det har jeg set før. Så jeg gik ind og googlede såkaldte majskolber. Der er en, der er bygget i Chicago af en arkitekt der hed Goldberg i 1954. Det er lidt det samme, ikke med syv men ni etagers parkering i bunden og så en hel masse boliger. Det er spændende, men lad os nu se, siger Peder Baltzer Nielsen.

Her kan du se torsdagens udgave af nyhedsmagasinet Fokus, hvor vi blandt andet så nærmere på det nye milliardprojekt.

Bilmuseét kommer til at minde om bygningen her fra Chigago
Bilmuseét kommer til at minde om bygningen her fra Chigago
Foto: Thorkild Løkke
25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

Til forsiden

Til forsiden