Seneste nyt:

Stak 23-årig i låret med kniv: Fire unge mænd varetægtsfængslet for groft røveri

De fire anholdte og nu varetægtsfængslede unge mænd er alle i alderen fra 15 til 17 år.

I begyndelsen af maj måned blev en 23-årig mand udsat for et groft røveri i sin opgang sent om aftenen.

Den unge mand gik ind i sin opgang med en rygsæk på ryggen. Inde i opgangen fulgte fire unge maskerede mænd med huer og hætter efter ham, hvor de forsøgte at røve den 23-åriges rygsæk fra ham. Under røveriforsøget blev den 23-årige slået adskillige gange med knytnæveslag og sparket flere gange med knæet.

- En af de fire gerningsmænd tildelte den 23-årige mand et knivstik i det ene lår, inden de alle sammen flygtede fra stedet, siger Kenneth Rodam, som er efterforskningsleder og politikommissær ved Nordjyllands Politi.

Varetægtsfængslet i fire uger

Frem til onsdag den 25. maj har Nordjyllands Politi efterforsket intenst i sagen for at finde frem til gerningsmændene bag det grove røveri. Onsdag kunne Nordjyllands Politi så anholde fire unge mænd i alderen fra 15 til 17 år.

Det er via vidneafhøringer og videoovervågning, at Nordjyllands Politi nu har fundet frem til identiteten af de fire maskerede unge, og onsdag blev de fremstillet i grundlovsforhør, hvor de alle var sigtet for groft røveri. Ved grundlovsforhøret blev fire unge mænd varetægtsfængslet i fire uger.

- Jeg er glad for, at vi hurtigt har kunne opnå gennembrud i denne sag og skride til anholdelse - og dermed kan vi få de ansvarlige stillet til regnskab for dette alvorlige tilfælde af røveri, siger Kenneth Rodam.

Har været i kontakt med politiet før

Nordjyllands Politi har frem til anholdelsen af de fire unge mænd flere gange været i kontakt med mændene i forbindelse med andre sager, der har handlet om utryghedsskabende situationer.

På grund af deres unge alder er de fire unge mænd varetægtsfængslet på forskellige ungdomsinstitutioner.