01:02

Startskud gik i nat: Nordjyderne strømmede til døgnåben Bilka

Bilka Skalborg tog hul på sin bebudede døgnåbning på Black Friday og lokkede med god plads og gode tilbud.

- Det er ligesom stilhed før storm, det her, bemærker Freddy Larsen stille, mens han betragter den voksende flok foran sig.

Han er sektionschef i Bilka Skalborg, og lige nu er han sidste bastion, der adskiller de mange købelystne kunder fra det forjættede land bag ham: Bilka.

Men klokken er ikke helt midnat endnu torsdag aften, så de må vente lidt endnu, mens Freddy Larsen betragter dem med lidt klemt mine.

- Jeg har på fornemmelsen, at jeg står lidt i vejen, hvis I først begynder at løbe, siger han og ler så.

Bilka Skalborg har ligesom resten af landets Bilka'er besluttet at holde døgnåbent i mere end en måned - fra den 25. november til den 31. december - for at give nordjyderne endnu bedre tid til at gøre deres juleindkøb i ro og mag. Og startskuddet skal gå på Black Friday.

- Vi forventer rigtig mange kunder i løbet af dagen. Det er nok ikke lige i nat, vi får de fleste kunder i butikken, men vi forventer en virkelig stor dag på højde med jul og påske, siger Freddy Larsen til TV2 Nord.

Han trækker den et minuts tid endnu, dér foran lågerne ind til de gode tilbud. 20 procent på alle dagligvarer er en god slat penge at spare, og folk er utålmodige og griber efter hans håndled for at se, hvad klokken er.

- Er det dit ur eller min iPhone, der skal afgøre, hvornår vi åbner, spørger Freddy Larsen spøgefuldt den mand, der står forrest i køen. 

Så giver sektionschefen sig endelig.

- Velkommen til, allesammen.

Og startskuddet til Black Friday og julehandelen er gået.