Foto: TV2 Nord

Stine Brix genopstiller ikke til Folketinget

34-årige Stine Brix, der er valgt til Folketinget fra Nordjyllands Storkreds for Enhedslisten, genopstiller ikke ved næste folketingsvalg.

Siden 2011 har Stine Brix siddet i Folketinget for Enhedslisten. Men fra næste valg er det slut - Stine Brix genopstiller ikke ved næste valg, meddeler hun onsdag formiddag på sin Facebook-profil.

- Kære venner. Om ikke så længe skal vi i Enhedslisten have urafstemning, hvor vi skal vælge folketingskandidater til næste valg. Jeg har besluttet, at jeg ikke vil være på listen og dermed ikke genopstiller til næste folketingsvalg, skriver folketingspolitikeren, der er valgt ind fra Nordjyllands Storkreds. 

Stine Brix blev i 2013 gruppeformand for Enhedslisten og sad også med i Folketingets Præsidium. Ifølge Enhedslistens rotationsprincip ville hun godt kunne tage en periode mere på borgen, men det har hun altså ikke ønsket.

- Til februar har jeg været på Christiansborg i syv år – og jeg gætter på, at der er et par år mere inden næste valg. Jeg ligger ikke inde med en specifik drejebog for, hvad der skal ske efter livet på Christiansborg, men jeg kan mærke, at det er nok for mig. I hvert fald denne gang. Jeg glæder mig til, at blive en del af alt det spændende, der foregår på den anden side. Det er jo også hele ideen med vores rotationsordning – at det er sundt at komme uden for de tykke mure, fortsætter politikeren, der i øjeblikket holder barselsorlov og først vender tilbage til sin først til marts.

- Jeg bliver selvfølgelig ved med at være med i Enhedslisten. Jeg har været politisk aktiv på alle mulige forskellige måder, siden jeg var teenager, og det tror jeg altid, at jeg vil være, slutter Stine Brix sit opslag.