Stine Rex er årets løber: - Da jeg fandt ud af, det var kollegaer, blev jeg stolt

Der er priser, der betyder mere end andre. Og den Stine Rex har fået, sætter hun STOR pris på.

Hun er vant til priser og medaljer.

Alligevel betyder den pris, hun lige har modtaget fra andre ultraløbere, nemlig årets løber på Dansk Ultralandshold, ekstra meget.

- Lige da jeg fik det af vide, tænkte jeg, det er fint. Men da jeg fandt ud af, at det var kollegaer, blev jeg stolt. Det er fedt at være med på landsholdet med de andre dygtige løbere, lyder det fra Stine Rex.

Her er den pokal, der fulgte med hædren.
Her er den pokal, der fulgte med hædren.
Foto: Stine Rex / Privatfoto

Og at det lige præcis er hende, der skulle have prisen, har den 43-årige ultraløber en teori om.

- Jeg tror, det er fordi, jeg laver gode resultater løbemæssigt. Men også fordi jeg laver så mange andre ting, hvor jeg sætter fokus på ultraløb.

Stine Rex holder eksempelvis gratis foredrag på skoler. Hun lige holdt foredrag på  Mejlby efterskole for ordblinde. Et foredrag, der affødte, at flere af eleverne på skolen begyndte at løbe selv.

Stine Rex har delt nyheden om hendes nye pris på Facebook, og her skriver en facebookbruger Mette Kirstine Eskebjerg Goddiksen om den ombejlede ultraløber:

- Tillykke. Vil også lige fortælle dig, at jeg talte med min veninde, der er lærer på Mejlby Efterskole, hvor du har holdt foredrag. Hun sagde, at hun aldrig har set eleverne så stille og imponerede - og at du gjorde en forskel for nogle unge, der ikke er de mest boglige eller sporty. Ikke desto mindre valgte flere af dem at træne sig op til lange løb med inspiration fra dig. 

Så det er altså ikke kun ultraløb, der gør Stine Rex speciel.

- Jeg er selv ordblind, så det der med, at der står en og fortæller, at de har været samme sted, det gør noget. Det, at jeg er ordblind, har gjort mig stædig, for man skal ikke sige, at jeg ikke kan.

Men hun tror også, der er en anden grund til, at kollegaerne har valgt hende som årets løber.

- Når jeg løber, konkurrerer jeg mod professionelle. Jeg må stå op klokken fem for at være med. Men at man samtidigt kan vise, at det ikke er hele ens liv, at man også kan andre ting, tror jeg, har været en af grundene. 


Seneste nyt

fra Nordjylland