Seneste nyt:

Stine Rex klar til 246 km i Athen: - Når det gør mest ondt, vil jeg minde mig selv om, at jeg gør det for børnenes skyld

Fredag morgen løber den aalborgensiske ultraløber et af verdens mest prestigefyldte løb, Spartathlon, i Grækenland. Drømmen er at stå øverst på podiet –og samle penge ind til Legeheltene.

Hun har nærmest løbet alle de løb, der overhovedet er værd at løbe både herhjemme og rundt omkring i verden – og endda vundet mange af dem.

Men for ultraløberen Stine Rex fra Aalborg er der alligevel ét løb, hvor hun mangler at stå øverst på podiet. Og det går hun efter nu – til Spartathlon, hvor hun skal løbe 246 kilometer fra Athen til Sparta.

- Jeg håber på at få et godt løb og have et smil på under hele turen. Men hvem drømmer ikke om at blive nummer et? Jeg drømmer da om at stå øverst oppe og vinke til dem alle sammen, siger Danmarks bedste ultraløber og tilføjer:

- Men jeg lover, at jeg nok skal være tilfreds med en 3. plads, siger hun.

quote Lige præcis dét her er noget, jeg hiver frem, når hverken hoved eller ben ikke gider mere.

Stine Rex


Hun er dog bevidst om, at hun konkurrerer mod verdens bedste ultraløbere. Mange af dem lever af deres sport og har ikke fuldtidsarbejde ved siden af ligesom Stine Rex, der er instruktør og koordinator i DGI Huset i Aalborg.

- Hvis jeg bliver nummer tre, er jeg glad. Bliver jeg nummer to, er jeg lykkelig. Ender jeg som nummer ét, er det fuldstændigt vanvittigt, siger det 42-årige løbetalent.

Stine Rex’ rekorder

Måtte udgå af Spartathlon

Stine Rex’ hidtil bedste placering er en 4. plads, som hun har opnået hele to gange. Sidste gang, hun deltog, måtte hun helt udgå på grund af dehydrering.

- Jeg ramte bare ikke dagen. Jeg havde ikke nok respekt for vejret, og jeg skulle have drukket og spist mere og haft en hat på (for at skærme mod solen, red.). Jeg tror faktisk, det er sundt at fejle, for så finder man ud af, at alt ikke er nemt og sætter mere pris på, når det lykkes, lyder det.

Selvom hun nu er mere fokuseret på at maksimere sin præstation, insisterer Stine Rex på at styre sin træning selv. Som hun altid har gjort.

Hun har fravalgt dygtige, dyre trænere, der ellers vil kunne lægge et minutiøst program for hende – det er vigtigere for hende at passe træningen ind i sin dagligdag. Blandt andet ved at løbe til og fra alle aktiviteter og aftaler.

VIDEO: Stine Rex kommer i mål til ny europæisk rekord i maj 2020:

- Når jeg er halvvejs, ved jeg, om jeg klarer den

De seneste måneder har Stine rex arbejdet målrettet hen imod Spartathlon, og træningen går efter planen.

- Jeg har fået lidt ekstra behandling for at få løsnet benene op. Og så har jeg trænet mindre og mindre, så jeg nu kun løber omkring halvdelen af det, jeg plejer, og løber sindssygt langsomt, så jeg ikke får pulsen op. Det skåner min krop og gør også, at jeg glæder mig til at komme ud og give den gas, fortæller Stine Rex, der normalt løber 1-2 timer hver dag.

Nervøsiteten er ved at indfinde sig hos aalborgenseren, der har stået øverst på podiet adskillige gange.

- Jeg er mere nervøs end til andre løb, fordi sidste gang udgik jeg ved 80 kilometer. Så min første glædesjubel bliver, når jeg passerer de 80 kilometer. Og igen når jeg har løbet halvdelen – 122 kilometer. Så ved jeg, om jeg klarer den, fortæller hun.

Ultraløbet Spartathlon

Løber for Legeheltene

Selvom Stine Rex selv skal stå for at tage de tusindvis af skridt, hun tilbagelægger på ruten fra Athen til Sparta, så er hun alligevel ikke helt alene.

Med sig i tankerne har hun nemlig de syge børn på Aalborg Universitetshospital og deres venner, Legeheltene – som Stine Rex netop er blevet ambassadør for.

Legeheltene er voksne, der kommer og underholder børnene med leg og sjov, mens de er indlagt – så tiden og smerterne kan glemmes for en stund.

Et projekt, der lægger Stine Rex hjerte nært, og som hun derfor har valgt at samle ind til under sin deltagelse i Spartathlon.

quote Det er så fedt at have hele min familie med derned. Hvis jeg vinder, så fester vi for vildt!

Stine Rex, Ultraløber

- På et eller andet tidspunkt holder man jo op med at gøre det, fordi man synes, det er fedt at få en præmie. Så har jeg brug for noget, der er lidt vildere. Og lige præcis dét her er noget, jeg hiver frem, når hverken hoved eller ben ikke gider mere. Så vil jeg tænke på det kæmpestore stykke arbejde, Legeheltene gør, siger hun.

Både før og under løbet kan man donere penge til Legeheltene, hvis man som seer ønsker at støtte det gode formål.

- Jeg har en drøm om, at jeg kan være med til at indsamle dobbelt så mange penge som ellers ind til dem, ved at deltage i Spartathlon, så selvfølgelig gør jeg det, lyder det fra Stine Rex.

VIDEO: Se Stine Rex besøge Legeheltene på Aalborg Universitetshospital:

Vundet adskillige løb

At gå efter sejren er ikke fremmed for Stine Rex. Hun har blandt andet vundet sølv til EM, sat fire Danmarksrekorder, en europæisk og en nordisk rekord samt vundet Ultrabalaton og Mors 100miles.

Senest fulgte vi hende her på TV2 Nord, da hun satte dansk rekord i 24 timers løb i Fårup Sommerland og europæisk rekord i 48 timers løb på løbebånd i Aalborg Zoo.

VIDEO: Se Stine Rex sætte rekord i Aalborg Zoo i juni 2021:

Stine Rex løber på løbebånd i Aalborg Zoo.

Udsigten til sejr ser også fornuftig ud, når man spørger Stines mand og træner, Dan Kristensen.

- Det her løb Spartathlon er hendes lille dæmon, der ikke er blevet besejret – det er den lille ting, der mangler, siger han.

Han tror på, at Stine kan stå øverst på podiet, når hun har tilbagelagt de 246 kilometer og kommer i mål lørdag formiddag.

Både Dan Kristensen, parrets to børn Emil og Emma på 10 år og Stines svigermor skal med til Grækenland.

Dan står for forplejningen af Stine undervejs, mens svigermor passer børnene, indtil Stine kommer i mål. Så fejrer familien resultatet sammen.

- Det er så fedt at have hele min familie med derned. Hvis jeg vinder, så fester vi for vildt!

Følg Stine Rex direkte på TV2 Nord Salto


Ruth og Hans Jørgen

Varmeregning æder hele Ruth og Hans Jørgens folkepension

20060901-193459-4-3459x2310ma

Røde Kors efterlyser varmt tøj til vinteren - Vi kommer til at skuffe mange

ankomst-passagerer-aalborg-lufthavn__3760x2507_

Danmarks bedste lufthavn ligger i Aalborg

20220428-150213-L-5626x3751ma

play Russiske skibe tæt på Nordjylland: - De kan ligge der uden at skulle spørge om lov

Til forsiden

Til forsiden