Stoffer og indbrudsbølge for knap en halv million: Sigtede tilstår, men siger ikke alt

Den sigtede har valgt at hemmeligholde og dermed ikke navngive de fire personer, som skulle have deltaget i indbrudsbølgen.

Kokain, fantasy, hash og tyvekoster for 400.000 kroner. Listen over lovovertrædelser, den 28-årige har begået, er lang, og tirsdag valgte han at tilstå samtlige forhold. 

Derfor blev den sigtede, Mike Brask Andersen, idømt tre år og ni måneders fængsel for røveri, adskillige tyverier og indbrud samt flere kørsler i påvirket tilstand til fare for sig selv og sine omgivelser. Han valgte at modtage dommen. 

Mike Brask Andersen har siddet varetægtsfængslet siden november og kan dermed blive siddende bag tremmer det næste lange stykke tid.

Anderledes ser det ud for de to mænd og to kvinder, som også skulle have deltaget i indbrudsbølgen. Hvem de er, har Mike Brask Andersen valgt at holde hemmeligt. De er derfor fortsat i politiets søgelys.

Svaghed for stoffer og svaner 

Det var især PH-lamper, men i enkelte tilfælde også andre kostbare designer-genstande, der blev stjålet ved de mange indbrud, som den 28-årige tilstod at have skaffet sig af med.

Sigtelsen mod den 28-årige omfatter 11 indbrud i Aalborg-området i oktober og november sidste år. Dertil kommer et par andre indbrud i Hadsten og Holstebro.

Ikke alle designkup ramte private hjem i Hasseris. Den 28-årige er blandt andet sigtet for indbrud i et leasingfirma i det vestlige Aalborg, hvor der blev stjålet fire Arne Jacobsen-stole af typen Svanen til en værdi af 168.000 kroner.

Derudover har den 28-årige gentagende gange sat sig bag rattet efter indtagelse af bevidsthedspåvirkende stoffer som kokain, clonazepam og gammahydroxybutansyre (også kaldet fantasy), som er klassificeret som farlige for færdselssikkerheden, og som ikke er indtaget i henhold til lovlig recept. 

Og som om det ikke var nok, har den 28-årige været i besiddelse af 2,45 gram hash, 50 stk. Rivotril, indeholdende clonazepam, og 20 stk. Oxycontin, indeholdende oxycodon, til eget brug.


Seneste nyt

fra Nordjylland