Intens politiefterforskning ved skole: Tre unge anholdt for at kaste med molotovcocktails

Tre lokale unge, mistænkt for forsøg på brandstiftelse, er nu anholdt.

Tre maskerede gerningsmænd gik mandag aften ind på Assens Skole i Mariagerfjord, her kastede de hjemmelavede brandbomber, såkaldte molotovcocktails, mod skolens hovedindgang.

Det lykkedes dem at starte en mindre brand ved hoveddøren, men vidner kom løbende til og fik slukket branden.

Ingen personer kom til skade. 

Nordjyllands Politi har siden efterforsket sagen intenst, og tirsdag klokken 13.55 førte det til anholdelsen af tre mænd.

De mistænkte og nu anholdte er alle under 18 år og blev anholdt i deres hjem i skolens nærområde.

Politikommissær Carsten Straszek fortæller til TV2 Nord, at det blandt andet er videoovervågning, vidneafhøring og undersøgelser af gerningsstedet, der har ført til anholdelsen.

Efterforskning stadig i gang

Nordjyllands Politi oplyser, at efterforskningen stadig foregår. De arbejder nu på at klarlægge, hvad der skete før, under og efter den forsøgte brandstiftelse.

Derfor vil man se synligt politi i området omkring skolen.

- Vi tager sagen dybt alvorligt. Vi har foretaget og fortsætter med en række efterforskningsskridt. Herunder skal vidner afhøres, der er foretaget forhøringer, og gerningsstedet undersøges grundigt, ligesom de mistænkte i sagen selvfølgelig nu skal afhøres, siger politikommissær Carsten Straszek.

Politikommissæren understreger alvorligheden i sagen, for selvom ingen kom til skade, var der flere elever og en ansat på skolen, da det skete, fordi der på gerningstidspunktet var et ungdomsskole-arrangement.

Til TV2 Nord fortæller Carsten Straszek, at der er sket meget begrænset skade, som kun er gået ud over døren, men at molotovcocktails potentielt kan foresage meget større skade.

Borgere med oplysning i sagen opfordres til at ringe på 114. 

Ligeledes kan man kontakte politiet, der arbejder i området, hvis man er blevet utryg efter episoden.


Seneste nyt

fra Nordjylland