00:30

Stolt Lars Larsen: Første medarbejder fejrer 40 år i Jysk

Jysk har 40-års jubilæum i år. En af dem, der har været med helt fra start er nordjyske Jean Brøns, der i dag havde 40-års jubilæum.

- Det er helt overvældende. Det er så imponerende alt det, de har stillet op for mig. Det havde jeg virkelig ikke regnet med, siger Jean Brøns, der i dag blev fejret til den helt store guldmedalje i Jysk på Nibevej i Aalborg.

Jean Brøns blev ansat i boligbutikken i 1979, og den 28. april kunne hun, som den første medarbejder i Jysk, fejre 40-års jubilæum. I dag blev hun fejret af ansatte og Lars Larsen. 

Jean Brøns har arbejdet 40 år i Jysk.  Foto: Sofie Bach

Dagen begyndte tidligt, da Jean Brøns blev hentet i limousine i sit hjem og kørt til butikken i Aalborg Syd. Her var den røde løber rullet ud og ansatte, familie og venner stod klar med flag, da Jean Brøns kom kørende i limousinen. Ejeren af Jysk, Lars Larsen, var også mødt op. Han har kendt Jean Brøns i over 40 år:

- Vi arbejdede begge to i noget, der hed Minus-Service her i Aalborg, og da jeg selv ville starte op, så spurgte jeg selvfølgelig sådan en dygtig medarbejder, om hun ville med over og arbejde hos mig, og ja. Så er der gået 40 år, siger Lars Larsen.    

Ikke to dage er ens

Jean Brøns blev i 1979 ansat i en af de første Jysk-butikker i Bredgade i Aalborg. Siden har hun arbejdet i flere forskellige butikker rundt omkring i Nordjylland, og hun har blandt andet været butikschef i 34 år i butikken i Skørping. 

- Jeg har altid været glad for mit job, og jeg synes, det er spændende. Man har ikke to ens arbejdsdage, og man ved ikke, hvad man skal lave, når man møder ind om morgenen. Det bliver aldrig trivielt, siger Jean Brøns og nævner også sine gode kollegaer og chef som grundene til, at hun er blevet i 40 år. 

Lars Larsen åbnede den første Jysk-butik i Danmark i begyndelsen af april 1979. Butikken åbnede i Aarhus, og siden er Jysk-koncernen vokset til 2700 butikker på verdensplan og 23.000 medarbejdere. At den første kan fejre 40-års jubilæum er noget, som Lars Larsen sætter pris på: 

- Det er jeg meget stolt af, at de kan holde mig ud så længe. De har jo ikke fået lov til at ligge på den lade side. Der skulle arbejdes, sommetider 18 timer i døgnet. Især i de første år, hvor man byggede Jysk op, så det er godt gået af hende, siger Lars Larsen. 

00:42

Se billeder fra fejringen.

Luk video

Han mener også, at det netop er masser af arbejde, der får medarbejderne til at blive i butikkerne i flere år:

- Man skal behandle dem med respekt og give dem masser af arbejde, for det tror jeg, at alle godt kan lide, at have noget at rive i. Det har Jean i hvert fald fået lov til, siger Lars Larsen. 

Jean Brøns arbejder i dag i Jysk-butikken i Nørresundby, og selvom hun har brugt 40 år i den lyseblå Jysk-uniform, så regner hun ikke med at stoppe foreløbigt: 

- Det er svært at sige. Jeg har i hvert fald ikke planer om at stoppe nu, det har jeg ikke, siger hun.