Foto: Privatfoto

Stoppet af skade: Ultraløberen Stine Rex må opgive drømmen om rekord

Den aalborgensiske ultraløber måtte udgå af et 48-timers ultraløb i Grækenland på grund af store smerter.

Den nordjyske ultraløber Stine Rex havde sat sig for at sætte ny rekord i et 48-timers løb. Det krævede, at hun skulle løbe mindst 401 kilometer på to døgn.

Fredag aften startede ultraløbet Ultramarathon Festival i Athen i Grækenland, hvor Stine Rex inden selv havde sat ord på ambitionerne:

- Jeg har altid drømt om at lave en verdensrekord. Synes bare det ville være det fedeste og komme i Guinness rekord bog. Samtidig har jeg hørt, når man laver en verdensrekord kommer man op til Dronning Margrethe - og tænk lige hvor fedt det kunne være.

 

Løbet startede også godt for Stine rex, men efter de første 100 kilometer begyndte hun at få skinnebensbetændelse. Det forhindrede hende ikke i at løbe 200 kilometer i tiden 23 timer og 39 sekunder, og kort før midnat, natten til søndag passerede hun 245 kilometer.

Men ud på natten måtte nordjyden opgive drømmen om en ny rekord. Skinnebensbetændelsen blev for slem. Det skrev hendes kæreste Dan Kristensen på Facebook:

- Desværre bad news, Stine er ude af dayrunners løbet. Hun fik skinnebensbetændelse efter de første 100 km!! Hvor vi (teamet) tænkte, det kan vi godt behandle. Men det blev slemt her i nat, så selv løbsarrangørerne holdt øje med Stine Rex. Vores suveræne massør Peter og jeg gjorde alt, men vi kunne ikke redde Stine.