LIGE NU:

Stor donation: Træskibet LOA får en kvart million

Sejlskibet LOA, der har kajplads i Nørresundby har fået en donation på 250.000 kroner. Donationen skal være med til at styrke naboskabet på havnen.

Hedegaard Agro og Aalborg Havn har valgt at donere 250.000 kroner til det tremastede sejlskib, LOA, der holder til ved Nørresundby Havnefront. Pengene kommer fra en fond, der i sin tid blev oprettet af de to selskaber til forskønnelse af Nørresundby.

- Vi er meget, meget glade for donationen, for den kan hjælpe os til at skabe et bedre sammenhold med naboerne og et bedre miljø her på havnen, siger Leif Ervolder, der er projektkoordinator ved Tall Ship Aalborg Fonden, som ejer LOA.

En stor del af donationen skal gå til at styrke naboskabet på havnefronten. Der er i de seneste år blevet bygget mange nye lejligheder på Nørresundby Havnefront, og derfor vil LOA og Aalborg Havn gerne sørge for, at de mange nye naboer også får et forhold til LOA.

- Folk flytter tit på havnen for at være tæt på vandet, men efter noget tid kan det være, at de synes, det larmer eller lugter af tjære. Jeg ved fra andre byer, at der kan opstå problemer med at få folk til at forstå sammenhængen mellem liv på havnen og det, at man bor der, siger Leif Ervolder fra Tall Ship Fonden/LOA.

Se indslag fra 12. juli 2018, da LOA sejlede fra Aalborg mod Sunderland.

Forebyggende indsats

Der har endnu ikke været klager fra naboerne, men LOA vil gå i gang med et forebyggende arbejde, som skal styrke naboernes interesse og viden om LOA, så der i fremtiden ikke opstår konflikter.

- Der har ikke været noget som helst endnu, men jeg kan se i andre byer, at der kan opstå problemer. De gamle træskibe kan blive nødsaget til at flytte, fordi beboerne klager. Der tror jeg på, at information, oplysning og godt naboskab kan hjælpe, siger Leif Ervolder.

LOA vil styrke naboskabet ved blandt andet at bruge en del af pengene på at lave arrangementer for beboerne på Nørresundby Havnefront, hvor de kan se skibet og værftet, få en sejltur og undervejs høre om arbejdet på skibet.

Det er en idé, som Claus Holstein, der er direktør hos Aalborg Havn, støtter op om:

- Når vi kommunikerer med hinanden, så kommer der ikke så mange konflikter. Vi skal lære, at mange bruger havnen, og vi skal deles om den. Vi støjer nogle gange med kraner og så videre, og der har vi respekt for, at naboerne kan have meninger om det. På den måde kan man sige, at det her kan være ligesom en kaffe over hækken, hvor vi får talt med hinanden, siger han.

En del af det at være aalborgenser

For Claus Holstein er der ingen tvivl om, at et stort træskib som LOA hører til på Aalborg Havn. Både fordi det baner vejen for, at Aalborg kan holde Tall Ships Races, men også fordi det skaber den rette stemning i havnen:

- Noget af det, der er særkende ved at være aalborgenser, det er, at vi har et tæt forhold til fjorden. Derfor er det vigtigt, at vi bevarer den maritime stemning i havnen, selvom meget af industrien flytter ud. Det hjælper LOA for eksempel til, siger Claus Holstein, der er direktør i Aalborg Havn.

Udover pengene til naboarrangementerne, skal noget af donationen også gå til at uddanne de mange frivillige, der arbejder på LOA. Træskibet er drevet af 550 frivillige i alle aldersgrupper.

Flere af de frivillige skal undervejs uddannes for at kunne fortsætte med at sejle på skibet, og pengene skal derfor til dels gå til videreuddannelse:

- Det er jo fantastisk, at vi har fået denne donation. Det her er en tilkendegivelse af, at de frivilliges arbejde bliver bakket op af både Hedegaard og Aalborg Havn, siger Leif Ervolder.

Han regner med, at de første arrangementer for naboerne på havnefronten bliver afholdt engang i det tidlige efterår.

Til Tall Ships Races 2019 talte TV2 Nord med en af de trainees, der skulle med på LOA. Se indslaget fra 4. juli 2019. 
80_percent

play Stort nyt hotel på vej til kendt nordjysk ferieby - idémanden er selv klar med 50 mio. kroner

voldtægt

Politiet efterlyser mand efter formodet voldtægtsforsøg i Aalborg

280921 militær øvelse 2

play Kæmpe militærøvelse har i disse dage base i Nordjylland

Hvad fande sker der thumbnail 2_uden tekst

Hvad fanden sker der i Aalborg Håndbold?

80_percent

play Stort nyt hotel på vej til kendt nordjysk ferieby - idémanden er selv klar med 50 mio. kroner

voldtægt

Politiet efterlyser mand efter formodet voldtægtsforsøg i Aalborg

280921 militær øvelse 2

play Kæmpe militærøvelse har i disse dage base i Nordjylland

Til forsiden

Til forsiden