Foto: Christian Henriksen

Stor kedelproducent ramt af strejke

Kedelproducenten Alfa Laval i Aalborg er ramt af strejke. 50 medarbejdere har nedlagt arbejdet i protest mod manglende lønstigninger.

50 medarbejdere fra kedelproducenten Alfa Lavals afdeling i Aalborg har valgt at nedlægge arbejdet i protest mod udsigten til manglende lønstigninger. Medarbejderne mødtes til fagligt møde onsdag morgen, hvor de blev enige om at gå hjem.

Torsdag morgen mødtes medarbejderne så igen på virksomheden, og her blev de enige om at fortsætte strejken indtil mandag morgen.

- Ledelsen har meldt ud, at der vil blive tale om en nulløsning i de lokale lønforhandlinger. De mener, at medarbejderne allerede har fået nok i den nye overenskomst og er derfor ikke indstillet på at give mere i de lokale lønforhandlinger, siger fællestillidsmand Michael Rosenmeyer fra Alfa Lavals afdeling i Aalborg.

Også på Alfa Lavals afdeling i Kolding, som producerer pumper og ventiler, har medarbejderne nedlagt arbejdet. Her er 400 medarbejdere gået hjem.

De strejkende medarbejdere er medlemmer af fagforeningerne 3F og Dansk Metal. Et flertal af 3F'erne stemte for nylig nej til den LO-overenskomst, der blev vedtaget, mens et flertal af Dansk Metal-medlemmerne var for aftalen.