LIGE NU:

Storstilet kunstprojekt i Aalborg navngives

Fortiden og fremtiden forenes i Aalborgs kommende internationale kunsthal, der i disse år er i gang med at blive etableret i kedelhallen i den nye bydel på Spritten. Nu har stedet fået sit navn.

Fremtidens kunsthal i Aalborg begynder så småt at tage form. I dag blev stedet, der om nogle år skal blive til Danmarks første kunsthal for digital kunst og kultur, nemlig navngivet.

Den gamle spritfabrik kommer til at hedde Kunsthal Spritten, og forventningerne til stedet er store.

- Med valget af navn og en kunstnerisk profil har vi taget vigtige skridt, der gør det muligt, i samspil med udviklingen af kunsthallens fysiske rammer over de kommende år, at udvikle et kunstnerisk program, som jeg godt tror, man kan sige, at vi ikke har set mage til herhjemme, lyder det fra bestyrelsesformand for Kunsthal Spritten Stefan Hermann.

Søgte hjælp fra borgere

Det har længe været til debat, hvad den nye attraktion skulle hedde, og for at finde det helt rigtige navn er nordjyderne blevet spurgt til råds. Der blev sågar oprettet en konkurrence, og den har Dan Løvstrøm vundet.

Video: Dan Løvstrøm - Vi skal være stolte af den kultur, vi har i byen

Animationsfilm og computerspil bliver blot nogle af de nye kunstformer, som gæster kan se frem til at opleve på fremtidens kunsthal, der i denne tid tager form på Spritten i Aalborg. 

Kunsthal Spritten kommer i internationale sammenhænge til at gå under navnet Spritten Center for Contemporary Art. Foruden kedelhallen kommer attraktionen til at bestå af det fem etager høje kunstværk Cloud City, der er tegnet af den argentinske kunstner Tomás Saraceno

Hvad er kunstværket Cloud City?

Tomás Saraceno havde i dag slået vejen forbi Aalborg, og han håber, at kunstværket Cloud City kan få folk til at reflektere mere over klimaet.

Video: Tomás Saraceno

Interaktive værker og socialt samlingssted

Kunstværket Creative Cloud kommer imidlertid langt fra til at være det eneste som aalborgenserne og turisterne kan se frem til.

- Hvis det levende billede var det 20. århundredes store, kunstneriske gennembrud, så er jeg overbevist om, at interaktive medier bliver definerende for vores tid. Deltagelse og mangfoldighed bliver ledemotivet i programlægningen på Kunsthal Spritten, og jeg glæder mig rigtig meget i den kommende tid til at udvikle vores digitale udstillingsplatform såvel som vores fysiske rammer, som vi vil gøre til et levende mødested midt i Aalborg, fortæller direktør for Kunsthal Spritten Mads Damsbo.

To store udstillingshaller kommer til at danne ramme for en verden af installationer, film og interaktive værker. Ambitionen er ifølge Mads Damsbo, at kunsthallen skal være et lokalt samlingssted fyldt med liv og events.

Kunsthal Spritten slår dørene op til de fredede spritfabrikker første gang i 2024.

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden