Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Strejke i Fødevarestyrelsen halverer Danish Crown-produktion

Tilsynsteknikere på Danish Crowns slagterier betyder at produktionen på de nordjyske slagterier er på under halv kapacitet.

Tirsdag nedlagde tilsynsteknikerene på Danish Crowns slagterier i Ringsted, Herning og Horsens arbejdet, og onsdag har strejken bredt sig til også at omfatte de to nordjyske Danish Crown-slagterier i Aalborg og Sæby.

Tilsynsteknikerne er ansat af Fødevarestyrelsen som en del af slagteriernes fødevarekontrol og uden tilsynet på arbejde er Danish Crowns slagtekapacitet reduceret til under halvdelen af normalen.

Tirsdag var meldingen fra tilsynsteknikerne at onsdag ville begynde med et fagligt møde, men efter mødet var meldingen ikke, at de ville påbegynde arbejdet igen. I stedet bredte strjekn sig fra tre slagterier til hele seks. Udover svineslagteriet i Sæby og kreaturslagteriet i Aalborg er det kreaturslagteriet i Holsted, der nu også er en del af den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.

Årsagen til arbejdsnedlæggelsen er blandt andet utilfredshed med en ny pausemodel.

- Vi arbejder på højtryk på at få skabt en dialog med tilsynsteknikernes organisation, så vi kan få løst den her alvorlige situation. Jeg opfordrer tilsynsteknikerne til hurtigst muligt at stoppe de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser og vende tilbage til deres arbejde, siger vicedirektør i Fødevarestyrelsen Johan Kjølhede Overgaard til Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen forsøger at afhjælpe bemandingsproblemet ved at bruge fastansatte og timelønnede dyrlæger til at udføre tilsynsteknikernes arbejde.