Seneste nyt:

Strid om fjernede affaldskuber løst

Aalborg Kommune har indvilget i at betale for en løsning, så beboerne i et boligområde i Nørresundby igen kan komme af med glas, metal og plastik.

En strid om affaldskuber og en vendeplads ved nogle beboelsesejendomme på Strubjerg i Nørresundby har nu fundet en løsning.

I juli 2021 fjernede Aalborg Renovation en række kuber til glas, metal, plastic og lignende affald, som før stod på parkeringspladsen ved ejendommene.

Årsagen var, at kommunen krævede, at beboerne skulle betale for en vendeplads til de store kranbiler, der havde svært ved at manøvrere, når de skulle hente kuberne. En udgift på cirka 200.000 kroner, som ejerforeningen skulle stå for.

- Det kommer ikke til at ske. Det får vi aldrig beboerne til at gå med til, sagde medlem af ejerforeningens bestyrelse Ib Kornum dengang til TV2 Nord, som belyste problemet med de fjernede kuber og den dermed manglende affaldssortering.

Men nu er der fundet en løsning, så beboerne i området igen kan sortere affaldet.

Ifølge Ib Kornum har kommunen indvilget i at betale omkostningerne, og der er fundet en mere simpel løsning end det oprindelige forslag om en vendeplads for enden af bebyggelserne.

- Vi fjerner selv noget hegn, og her sidst i januar bliver der etableret en lille plads, som renovationsbilerne kan bakke ind på, så de kan komme til at vende, forklarer Ib Kornum.

Han kalder selv løsningen for fiks og er glad for, at der nu er fundet en afslutning på problemet.

- Hvis de tre ejerforeninger ønsker det, skal vi selv betale for nyt hegn – det bliver måske en udgift på i alt 50.000-60.000 kroner, siger Ib Kornum.

De fjernede kuber er allerede på plads, så beboerne kan sortere affaldet.